Nästa artikel
Som ingen annan transportbil
NYHETER

Som ingen annan transportbil

Publicerad 15 november 2019 (uppdaterad 15 november 2019)
Hur skulle det kännas att sticka ut lite extra med en husbil baserad på en Morris? Nej, den finns Inte än men kanske blir några inredda bara för att den är så egen. 2021 finns den att köpa som transportbil!
Mer klassiskt engelskt än så här kan det väl knappast bli. Detta lilla charmtroll börjar säljas 2021 men den är långt ifrån så klassisk som det yttre ger sken av, här är det elektrisk drift som gäller!

Modellen har sin förlaga i den 1948 lanserade Morris J-Type som var en vanlig syn bland budbilar på 1950-talet. 1961 var modellens saga all och fabrikatet kämpade på till 1980-talet men tvingades då på knä. Men nu har brittiska företaget Morris Commercial, uppbackat av kinesiska investerare, väckt märket till liv igen i och med Morris JE som den här modellen heter. Och det är nostalgi i kvadrat, Morris J (den ursprungliga) är för engelsmännen lika klassisk som Citroën H är för fransmännen.

Bilen kan frakta upp till ett ton gods och lastutrymmet är på 5,5 kubikmeter. Kolfiber i konstruktionen gör den enligt företaget själva till en av de lättaste  mindre transportbilarna på marknaden inom 2,5 tonssegmentet. Kanske lite liten som fullfjädrad husbil men som bas i den växande trenden med husbilar baserade van-modeller kanske den gör succé.

Med skjutdörr på sidan och två bakdörrar är tillgängligheten till lastutrymmet bra vilket skulle kunna borga för intressanta inredningsalternativ. Men det är nog dags att sluta dagdrömma här, det är en renodlad eldriven transportbil vars litiumjonbatteri sägs ge en räckvidd på 200 miles, drygt 32 mil, vilket i princip är allt som publicerats om tekniken.

De prisuppgifter som finns anger att Morris JE kommer att kosta från 60.000 pund när den börjar säljas i Storbritannien i slutet av 2021. Här hittar du deras hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.