Nästa artikel
Stora Nolia 2019 - Vi var där!
Stora Nolia

Stora Nolia 2019 - Vi var där!

Publicerad 4 augusti 2019 (uppdaterad 8 augusti 2019)
Första dagen av nio på Stora Nolia i Umeå har gått av stapeln. Nu återstår åtta dagar och i våra bildspel hittar du massor av husbilar och husvagnar och annat sevärt. Åk dit och kolla!
Nu har Stora Nolia slagit upp portarna i Umeå och här har du en gyllene chans att se det senaste från husbils och husvagnstillverkarna. Är du på jakt efter en egen husbil eller husvagn kan ett besök varmt rekommenderas då du ser mängder av fordon samlade på samma plats.

Det första som mötte oss på husbils- och husvagnsområdet var ett helt nytt märke för Sverige i form av plåtisen Tourne som byggs i Slovenien. Enligt tillverkaren har de bra vinteregenskaper och mässerbjudandet i form av solceller och vinterhjul på köpet understryker den saken.

Hemmabarnet Polar visar en mängd nyheter på sina husvagnar och största nyheten är tillvalet slät plåt. Vidare har de också en ny klädsel som känns som tyg men som nästan är lika lätt som galon att torka av. De har också en fullutrustad vagn för dryga miljonen som är intressant att spatsera runt inuti.

Doroteasläktingen S-Karosser visar i sin monter upp en minimal camper som ryms innanför baklämmen på en dubbelhyttad pickup. Trots sin litenhet ryms all bekvämlighet som kyl, dubbelsäng, spis, diskho och sittgrupp och enligt vd märks det knappt att den är lastad på pickisen. Perfekt för hästägare med hästsläp då draget är lätt åtkomligt!

Reimo och Nordic husbilar visade en fullutrustad campingbil byggd på en begagnad VW som lockade många besökare. Nordic och Reimo har startat ett samarbete så du som har en Multivan eller Caravelle eller vilken annan bil som helst kan lämna den i Kristinehamn så ordnar Nordic/Reimo campinginredning på 2-4 veckor beroende på vad som önskas.

Kabe visar sin nya Crown-serie byggda på nya Mercedes-Benz Sprinter och dessa husbilar får du inte missa. Ett premiumfabrikat som Kabe passar oerhört bra på MB Sprinter och bilarna fick mycket beröm för sin design av de besökare vi "tjuvlyssnade" på.

Fiat Ducato visar samtidigt sitt chassi och i deras monter kan du passa på att ställa massor av frågor till den kunniga monterpersonalen. Kama visar en samling tält och där finns också ett taktält som nog är en av de billigaste lösningarna på "husbil" som erbjuds på mässan.

Ska vi tala om trender så verkar det som att de små kompakta lösningarna lockar många besökare men samtidigt finns också bjässar som Morelo vars egna monter lockar stora skaror.

Norrlands Fritid har en monter på utomhusområdet som innehåller både PLA och tyska Malibu vars plåtisar, halv- och helintegrerade husbilar blir allt populärare. 

På mässan finns också Adria med massor av nyheter på både husbilar och husvagnar inför 2020 vilket vi återkommer till här på sajten och i deras monter finns också prisfördelaktiga och familjevänliga Sun Living.

Knaus och Weinsberg har en imponerande monter där det bjuds på kaffe och kaka förutom mängder av husbilar och husvagnar i alla prisklasser och utföranden. Här finns också en hel del premiärer bland helintegrerade, halvintegrerade, plåtisar och husvagnar som är värda att kolla lite extra på.

Spanska husbilarna från Benimar är relativt okända i Sverige men deras utrustningsnivå och design imponerar och det sägs att de ska satsa hårdare i Sverige under kommande år så de är också värda att kolla in. I samma koncern (Trigano) finns McLouis, Mobilvetta, Karmann-Mobil och Eura som också går att beundra på mässan.

Engelska Swift har spännande mässerbjudanden och deras planlösningar med fullutrustade kök där ugn ingår och en i övrigt generös utrustning är alltid spännande att kika på.

Kort sagt finns det massor av saker att se på Stora Nolia även om vi samtidigt noterar att många märken saknas i år och att det blir allt bredare gångar och fler tomma ytor på mässan. Fabrikat som Hymer, Hobby och några andra märken har valt att ha egna mässor hos de lokala handlarna. Första mässdagen hade hyfsat med besökare och mässvädret var bra = uppehåll och småkallt.

Stora Nolia har infört entrébiljetter för alla dagar som liknar åkband på tivoli (även pensionärspriser) vilket är smart om du vill återkomma flera dagar och kolla in köpesobjekt. Eller kanske bara äta och provsmaka all utsökt mat i mathallen. Här finns något för alla så gör ett besök du också!

<<< Kolla in våra två bildspel här intill >>>
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.