Nästa artikel
Sunlight lanserar plåtisen Cliff
NYHETER

Sunlight lanserar plåtisen Cliff

Publicerad 2 juli 2017 (uppdaterad 5 juli 2017)
Sunlight breddar sitt sortiment inför 2018 i båda ändar, både med en helintegrerad bil men även med en plåtis som fått namnet Cliff. Båda kategorierna är nya segment i utbudet.
Sunlights första plåtis, Cliff, är baserad på Fiat Ducato Multijet 115 Light och modellen är tänkt att attrahera en helt ny kundkategori, de som vill ha en mindre och händigare husbil vars totalvikt startar på 3 300 kilo som är lättare att manövrera i tät trafik.

Cliff byggs i Capronfabriken i tyska delstaten Sachsen där även Carado Vlow byggs. De uppgifter som finns menar att det finns stora likheter mellan de båda och kanske föga förvånande är chassit är detsamma, Fiat-Ducato-Chassi med 115-hästarsmotorn i standardutförandet. Cliff har en ståhöjd på 190 centimeter och finns i längder mellan 5,41 och 6,36 meter med tre olika sänglösningar.
  • Sunlight Cliff 549 und 600: Tvärställda bäddar
  • Sunlight Cliff 601: Våningssängar för maximalt fyra personer
  • Sunlight Cliff 640: Längsplacerade sängar 
I mitten av bilen finns en liten dinette och när det gäller textilier finns två färgkombinationer, den beige och mörkbruna samt Tolfino Beach i ljust och mörkt grå.

Under kallskumsmadrasserna på de uppfällbara sängbottnarna i bak finns förvaringsutrymme som genom sängkonstruktionen har plats för en cykel. Under soffan finns ytterligare förvaringsutrymmen och under det högt placerade kylskåpet finns en garderob.

Köket är utrustat med en tvålågig spis som har skyddslock i glas och hon täcks med en skärbräda. Skåpdörrarna har stängningsdämpning.

Det finns en rad möjligheter som tillval, 130 och 177 hästkrafters motorer, flera valmöjligheter för lack, aluminiumfälgar och även varianter på grillens lackering samt detaljer som läderklädd ratt.

Tekniska data som varierar något mellan de olika versionerna hittar du här på Sunlights hemsida. (på tyska)

Sunlight Cliff 540

Sunlight Cliff 640

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.