Bild
Nästa artikel
Superlätt familjevagn

Superlätt familjevagn

NYHETER

Knaus Travelino har redan visats som konceptvagn på mässor men nu i höst premiärvisas den färdiga serievagnen. Travelino blir ovanligt lätt för sin storlek och klarar den magiska gränsen 750 kilo trots att det är en familjevagn.

Att komma under 750 kilos totalvikt på husvagnen är värdefullt för många då det betyder att de flesta fordon får dra den och att föraren klarar sig med vanligt B-körkort. Om priset blir lika lågt kan Travelino bli en riktig "folkvagn".

– Det här är ett av de svåraste projekten som Knaus någonsin har förverkligat, säger Swen Dluzak, produktchef Knaus Tabbert GMBH.  
(Värt att nämna i sammanhanget är att Travelino-projektet resulterat i att alla husbilar från Knaus viktminskat med i snitt 100 kilo till årsmodell 2016).

Travelino har bäddplatser för fyra personer och är helt byggd på ett ovanligt miljöriktigt vis med ekologiska materialval. Väggmaterialet är byggt i så kallad "bikaketeknik" som med andra ord liknar en bikaka i genomskärning. Dessutom är väggarna helt träfria.  

Invändigt finns ett smart badrum med väggar som kan fällas in när det inte används. Vidare kan den fasta sängen enkelt förstoras till en dubbelsäng och slutligen kan garderoben skjutas på skenor in i badrummet för ökat utrymme vid sängen, eller om man vill ha tillgång till kläderna i badrummet. Någon dusch kan vi däremot inte se på de datarenderade bilderna från Knaus. Däremot syns en tvålågig spis och ett mindre golvplacerat kylskåp samt fyra kökslådor och hyfsat med arbetsytor tack vare uppfällbar köksskiva. En tv är placerad på väggen vid bäddens fotända och sängen är som sagt en enkelbädd som kan förstoras till en dubbelbädd.   


Det är med andra ord multifunktionella möbler och miljöriktiga material tillsammans med låg tjänstevikt (Här 650 kilo) som är Knaus framtidsmelodi. Däremot verkar den inte vara så futuristisk i sin yttre form som exempelvis Caravisio utan kanske snarare  praktiskt kantig med raka linjer.

Den färdiga vagnen premiärvisas på mässan i Düsseldorf i höst och förhoppningsvis får vi även se den på Elmiamässan i Jönköping.
Taggar: Nyheter, Knaus

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.