Nästa artikel
Sveriges första hotellsvit på hjul
NYHETER

Sveriges första hotellsvit på hjul

Publicerad 17 juni 2020
Volkswagen Transportbilar går ihop med Petter Stordalens Hobo Hotel och erbjuder ett rullande hotellrum att köra var man vill. ‘Hotel California’ går att boka från klockan 14:00 idag.
"Hotel California" har en magisk klang och nu blir det möjligt att uppleva det i Sverige när Volkswagen Transportbilar och Petter Stordalens Hobo Hotell startar konceptet Hotel California. Med husbilarna California och Grand California ges en möjlighet att kunna semestra var man själv vill men med hotellstandard. Förutom husbilarnas bekvämligheter så ingår en specialmeny signerad Frida Ronge, kreativ ledare på restaurangen TAK.

De två husbilarna, California och Grand California, går att boka på HotelCalifornia.se under periden 7 juli - 10 augusti och priserna startar på 5900 kronor. I priset ingår halvpension för två, en tank drivmedel, städning samt allt annat ett bra hotellrum innehåller. Europcar är ansvarig biluthyrningspart. Det gåratt kan boka antingen två eller tre nätter, max antal personer för California är fyra vuxna och för Grand California två vuxna och två barn.

– På grund av covid-19 och inställda utlandssemestrar har svenskarnas intresse för husbilar ökat markant de senaste månaderna och vi märker helt nya potentiella kunder. Att semestra med husbil är ett smidigt sätt att uppleva Sverige på och samarbetet med Hobo gör att våra husbilar sätts i en extra unik kontext, detta känns modernt och spännande, säger Maria Johnsson, Produkt- och Marknadschef på Volkswagen Transportbilar.

– Att vakna upp på en helt öde plats och i gryningen laga gröt på gaskök är lika mycket lyx som ett restaurangbesök på en finkrog för mig idag. När jag fick frågan om vi kunde sätta ihop en matkasse med tillhörande meny till Hotel California gick jag verkligen igång. Känslan att dra iväg i en Folkabuss med hotellstandard och dessutom ha frukost och middagar planerade är obeskrivligt bra. Jag tror inte man kan få en bättre semesterupplevelse än så i sommar, säger Frida Ronge, kreativ ledare på restaurang TAK.

Vill du läsa mer om Grand California ska du inte missa vår test som kan läsas av prenumeranter och de som abonnerar på vår premiumtjänst.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.