Bild
Nästa artikel
Trigano ett steg närmare att ta över Adria

Trigano ett steg närmare att ta över Adria

NYHETER

För några veckor sedan blev det känt att Trigano förhandlar med Adrias ägare Protej om ett övertagande. Nu har nästa steg i övertagandeprocessen tagits.

Som vi tidigare skrivit om förs sedan början av januari förhandlingar mellan Trigano gruppen och innehavarna av slovenska Adria. Nu skriver Camperjournal att förhandlingarna verkar ha tagit ytterligare ett steg när det förhandsbesked från Bundeskartellamt som Trigano Group begärt om förvärv har godkänts. Uppenbarligen var fallet redan förberett eftersom myndigheten kunde lämna besked snabbare än de behövde, redan efter åtta dagar offentliggjordes det.

Än så länge har inget av företagen offentliggjort några detaljer. Trots detta, och avsaknaden av handelsstopp med aktier i Adria, är det troligt att Adria inom kort leds av franska Trigano-gruppen.

François Feuillet är majoritetsägare och styrelseordförande i Trigano. Sedan 1981 har han strävat efter att göra bolaget till en ledande aktör på marknaden och han ska i en intervju i dagstidningen Le Figaro sagt att "Min aptit kommer att uppfyllas i 2020".

För inte så länge sedan lade Kabe ett bud på Adria, en affär som dock aldrig genomfördes.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.