Nästa artikel
Tumbo bjuder in till höstmässa
Nyheter

Tumbo bjuder in till höstmässa

Publicerad 20 september 2023 (uppdaterad 20 september 2023)
Tumbo visar upp hela sitt sortiment, med allt från campingbilar till helintegrerat på sin mässa i helgen. Plus nya husvagnarna från Hobby som Mat-Tina varit med och testat.

Till helgen är det dags för höstmässa på Tumbo Husvagnar och Husbilar. Mässan är tradition sedan över 30 år tillbaka och är den sjunde på den nya anläggningen.

De satsar stort på plåtisar och mindre husbilar. Till den nya säsongen har de också fått in Hobby husbilar. Som vanligt serveras nygräddade munkar och kaffe.

Husbil & Husvagn slog en signal till Tumbos Cecilia Östling för att höra vad som finns planerat.

Vilka nyheter presenterar ni på mässan?

– Det vi kommer att fokusera på, som vi själva tycker är kul, är det där med campingbilar. Speciellt i de här tiderna när folk inte har råd att ha allt, två personbilar och en husbil, kanske inte ens en personbil och en plåtis, är de perfekta. I en campingbil får man allt i ett.

Under mässan går det att kolla in i campingbilar från Bürstner och Dreamer.

– Men sedan är det generellt sett plåtisar, småbilar. Men även de kompaktare husbilarna, som är lite smalare, lite kortare tror vi på. Vi fick hem en Itineo med säng som man kan dra ner. Den hamnar dessutom under miljonen, säger Cecilia Östling.
 

Cecilia Östling, marknadsansvarig på Tumbo Husvagnar & Husbilar, utanför Eskilstuna.

Vad skulle du själv titta på om du kom till er?

– Jag skulle värma upp med en munk, men sedan är det nog de små fordonen jag skulle titta på. Vi har till exempel fått in en liten bil med våningssäng från Itineo, på 3,5 ton, den är lite mindre och enklare. För den som vill ha våningssäng finns också Dreamer som har det även i sina plåtisar. Våra Malibu är också jättefina. 

Har ni några andra nyheter inför hösten?

– Hobby husvagn kommer med sin Nordic Edition och har ett samarbete med Mat-Tina. Så det är lite kul också att det händer något på husvagnssidan.

Märkena som finns att på plats är Dethleffs, Bürstner, Sunlight, Rapido, Dreamer, Itineo, Malibu, Hobby, Globecar och RoadCar. Mässan öppnar lördag 23 september och håller på till och med söndag 24 september 2023.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.