Nästa artikel
Tumbos vårmässa slår rekord
Nyheter

Tumbos vårmässa slår rekord

Publicerad 2024-03-12 12:12 (uppdaterad 2024-03-13 08:44)
Här är höjdpunkterna på den välbesökta mässan.

I helgen öppnade Tumbo Husvagnar & Husbilar dörrarna till sin årliga vårmässa.

Redan på lördagen slog man rekord. Sammanlagt kom 6000 personer för att titta på husbilar och husvagnar. Förra året var siffran 5000.

Kunderna var särskilt intresserade av mindre fordon. De röda köpt-lapparna syntes främst på plåtisar och sammanlagt såldes ett 30-tal fordon. Men frågan är om inte den absolut största försäljningssuccén var batterierna med litium som såldes till fördelaktigt pris. De gick nästan på egen hand ut ur lokalen.

Här är några av höjdpunkterna!

Hela 6000 personer besökte Tumbos vårmässa.

Cecilia Östling sätter en köpt-lapp på en Road Car som såldes under helgen.

Nya Hobby husbil

Tumbo Husvagnar & Husbilar har länge haft Hobby husvagnar bland sina märken. Nu säljer de även husbilarna. Vi tog en titt in i Hobby Van V65 GE, 2024, en nätt halvintegrerad husbil för under miljonen. Perfekt för par som tycker att en plåtis är för liten, men inte vill ha så stort med sina 6780 mm i längd och 3500 kilos totalvikt. En klar favorit.

Plåtis med extravikt

Vi har en soft spot för Dreamer ända sedan vi provkörde Dreamer D55 Up för ett par år sedan. Modellen D62 Select limited som visades på vårmässan har inget popup-tak och tyvärr bara en liten fransk bädd, men levde upp till märkets fräscha image. Framför allt är det här en plåtis man kan lasta tungt: Totalvikten är 4250 kilo och med en motor på 180 hk gör den säkert till en trevlig bekantskap på vägen.

Mysigaste sittgruppen

Malibu brukar ha inredningar som är både snygga och hemtrevliga. Men frågan är om inte sittgruppen i Malibu I 460 LE tar priset. Här hade vi kunnat tänka oss att sitta och softa, länge. Otroligt ombonat, ljust och mysigt. Att modellen har långbäddar och rymligt garage gör inte saken sämre. Kolla också in den smarta lösningen, då skyddet för diskhon blir en hylla. 

Husvagn för två

När ungarna flyttat hemifrån och en stor vagn inte längre behövs byter många till husbil. Men att i stället byta till en mindre husvagn är både praktiskt och ekonomiskt smart. Hobby 460 LU De Luxe har allt som behövs på sina 6760 mm. Klassisk hörnsoffa, kök med trelågig spis, fräscht badrum och långbäddar.

Ett 30-tal fordon såldes under helgens vårmässa.

Även vi på Husbil & Husvagn passade på att köpa batteri till pangpris.

Populäraste erbjudandet

Många passar på att köpa riktigt bra campingstolar när det är specialpris i tillbehörsbutiken. Men frågan är om inte Batteribilagets erbjudande slog även det. Ett 100 A litiumferrofosfat-batteri för 7995 kronor och 9995 kronor för 150 A. Även Husbil & Husvagn kunde åka hem med ett sådant i bagaget.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.