Nästa artikel
Tyskland går från framgång till framgång
NYHETER

Tyskland går från framgång till framgång

Publicerad 22 augusti 2021 (uppdaterad 22 augusti 2021)
Försäljningen av fritidsfordon i Europa når just nu ständigt nya rekord. När halvårsskiftet passerades nåddes ett nytt alltime-high i Tyskland för att bara en månad senare återigen slå rekord.

Det är den tyska branschorganisationen CIVD som rapporterar om det nyaste rekordet som lyder på 74 957 enheter sedan årsskiftet. Det motsvarar en ökning på 6,2 procent jämfört med samma period 2020 vilket även det var ett rekord.

Under enbart juli blev antalet nyregistrerade husbilar och husvagnar 12 118 vilket dock var något färre än i juli 2020, -24,8 procent, men då bör man ta hänsyn till att juli 2020 hade en nästan dubbelt så hög försäljning, 85,6 procent, som juli 2019. Coronapandemin har kastat om statistiken rejält om man enbart tittar på enskilda månader.

När det blir så här stora förändringar är det lätt att förstå branschens leveransproblem oavsett var man är i Europa och trots att tillverkarna nu går för högtryck, anställer i rask takt och bygger ut sina fabriker. En annan faktor som sätter käppar i hjulet gäller leveranser av insatsvaror.

Detta har lett till att det står mängder av framför allt husvagnar hos tillverkarna som inte kan levereras beroende på att någon enskild del helt enkelt inte går att få fram.

Det som är mest efterfrågat är husbilar. under sjumåndersperioden 2021 blev det nya rekordet 57 400, så många har aldrig nyregistrerats tidigare.

Även när det gäller den nuvarande efterfrågan är trycket högt, rapporterar de tyska återförsäljarna. Det finns därför anledning att tro att siffrorna för hela 2021 kommer att slå tidigare rekord. Med tanke på den mängd fritidsfordon som Europas största marknad står för kommer bristen att fortplanta sig till alla länder och det tål att påpekas att det slås försäljningsrekord i många länder just nu.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.