Nästa artikel
Utförsäljning efter konkursen i MLG
NYHETER

Utförsäljning efter konkursen i MLG

Publicerad 21 april 2015 (uppdaterad 21 april 2015)
Östgöta Campings lager av begagnade husbilar och husvagnar har fått en ny ägare och kommer att säljas ut. Det är Carlqvist Bil som köpt lagret och de beräknar att allt ska vara sålt till slutet av juni.
Det stora lagret av begagnade fordon i konkursen efter Östgöta Camping har köpts i ett parti och kommer nu att säljas ut av Carlqvists bil.  De nya husbilarna har däremot vissa dokumentproblem och konkursförvaltarens arbete med att reda ut detta fortsätter liksom att hitta någon som vill ta över verksamheten i Mantorp.

Avtalet med Carlqvist Bil AB i Tingsryd där de köper lagret av de 375 begagnade fordonen från Östgöta Camping i Mantorp blev klart sent i torsdags kväll. I köpet ingår även vissa inventarier.

Carlqvist Bil planerar en utförsäljning under våren och försommaren på de platser där husvagnarna och husbilarna står i dag, Mantorp, Svedala och Falkenberg, men med Carlqvist Bils egen personal. Efter utförsäljningen kommer verksamheten att avbrytas.

När det gäller de fabriksnya fordonen är det en diskusion om ägarförhållanden då såväl leasinggivarna och tillverkarna är inblandade i diskussionen om fördelningen av pengarna.

MLG:s personal är uppsagd, utom några enstaka som anställts av konkursförvaltaren Mikael Kubu. Den uppsagda personalen omfattas av den statliga lönegarantin.

Sonna invest har köpt de begagnade fordonen i Mälarcamp AB som hade försäljningsställen i Borlänge och Upplands Väsby.

Sammantaget betyder det att MLG:s verksamhet upphör då ingen köpt bolaget i sin helhet för att driva verksamheten vidare. Att underskottet i konkursen blivit så stort beror bland annat på att värderingen av fordonen ligger på runt hälften av MLG:s inköpspriser men först när hela konkursen är klar går det att fastställa den totala summan som dock kan bli något lägre än den först angivna på cirka en halv miljard.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.