Nästa artikel
Väghjälp för husbil
NYHETER

Väghjälp för husbil

Publicerad 4 mars 2015 (uppdaterad 4 mars 2015)
Att stå med en strejkande husbil långt från närmaste verkstad medan semesterdrömmen går upp i rök är nog en mardröm för de flesta. Vill du vara på den säkra sidan ska du kolla vad en försäkring kan erbjuda.

Det finns flera försäkringar på marknaden men både villkor och priser kan skilja sig åt. Gemensamt är förstås att du får hjälp om det du inte vill ska hända ändå drabbar dig. För om semesterdagarna får spenderas på en helt annan plats än där du planerade samtidigt som du blir av med ditt boende kan nog det goda semesterhumöret ersättas av sura miner. En försäkring tar inte bort alla de nackdelar som ett ofrivilligt stopp innebär men underlättar i varje fall påtagligt. 

SBM:s Väghjäl är en av dessa försäkringar. De marknadsför sig med att "Allt som behövs är ett telefonsamtal till vår larmcentral där får du hjälp alla tider på dygnet om bilen skulle krångla"

Försäkringen ger kostnadsfri hjälp direkt på plats när din bil krånglar även om det naturligtvis inte tar bort att du i förväg måste ha betalat premien. För mindre fel som exempelvis punktering, starthjälp, låsöppning och bränslestopp ges hjälpen på plats. Går inte det tas bilen till en verkstad och försäkringen ersätter dig med 500 kronor i kontanter.

Försäkringen gäller i hela Europas gröna kort-område och kan tecknas av dig som har en husbil som, vid tecknandet, är yngre än 17 år, har gått högst 20 000 mil och väger max 15 ton.


Kompletta villkor hittar du här och här hittar du allmän information samt kontaktuppgifter till SBM.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.