Bild
Nästa artikel
Västervik Resort fortsätter att handikappanpassa

Västervik Resort fortsätter att handikappanpassa

NYHETER

Campingen har redan sedan tidigare satsat på handikappanpassning men nu tas ytterligare steg för att underlätta för dem som inte rör sig obehindrat. Det blir även en hiss för bättre åtkomst till badet.

Västervikstidningen uppmärksammar den satsning på handikappanpassning som Västervik Resort vid Lysingsbadet just nu genomför. Satsningen är på totalt tre miljoner och sedan tidigare har Lysingsbadet en badramp vid campingens badstrand i närheten av Upplevelsebadet.

– Det här är första gången vi investerar i helt handikappanpassade boenden, säger Gunnar Boman, vd för Västervik Resort till VT.

En stor del av handikappanpassningen gäller mobila hus som vardera har fyra bäddar och ska vara klara den 6 juni. De högt belägna husen kommer att ha utsikt över husvagnsplatser, lekpark och områdets bastu. Därutöver kommer ytan närmast husen att asfalteras för att underlätta för gästerna och en handikapphiss i Upplevelsebadets bassäng är på gång för att det ska gå smidigt att ta sig ner i vattnet.

ERBJUDANDE: 


– Det är viktigt att vi fortsätter att handikappanpassa. Många människor har inte möjlighet att vistas på anläggningen annars, säger Gunnar Boman. Vi hoppas att hissen ska vara på plats redan i år, annars blir det först nästa år.

Sedan tidigare finns mobila ramper som kan användas vid behov.

Här hittar du campingens hemsida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.