Pelle Bring är inte bara vinnare av SM i Grill & BBQ utan också en hejare på att lära ut sin grillkonst. Se själv i Campingköket som du hittar i Caravan Clubs utemonter.

Nästa artikel
Vi var där! Vimmelmia!
Elmia 2023

Vi var där! Vimmelmia!

Publicerad 7 september 2023 (uppdaterad 7 september 2023)

Pelle Bring är inte bara vinnare av SM i Grill & BBQ utan också en hejare på att lära ut sin grillkonst. Se själv i Campingköket som du hittar i Caravan Clubs utemonter.

Elmiamässan är årets höjdpunkt och det finns lika många besökare som anledningar att besöka mässan. En del vill lära sig grilla som en mästare, många letar tillbehör och andra tittar på de senaste fordonen.

Vi har gått runt på Elmia och träffat några av mässans besökare. Att besöka en mässa är lärorikt och att besöka Elmia är dessutom ett enormt event och en happening som ofta ger minnen för livet. Här är några röster från både hallar och mässcamping.

Monica Nyberg och Stig-Arne Johansson kör en Bürstner Nexxo 685 från 2016, men har här tagit plats och imponeras av nya Weinsberg Caralife 630 LQ som vi skrivit om här.
– Det här är ett jättebra ställe, inte minst den sociala biten. Man träffar folk med samma intressen och kan byta erfarenheter, säger Stig-Arne.
– Vi har besökt mässan i säkert tio år och vi är nyfikna på lite nyheter, säger Monica.
Har ni några särskilda minnen från tidigare besök?
– Faktiskt köpte vi en husbil här på mässan en gång, säger Stig-Arne. Men tyvärr missade vi att kolla en viktig sak, så vi bytte faktiskt bort den en kort tid senare, säger Stig-Arne.
Vad missade ni?
– Det är en del saker man inte ser när bilarna står så här tätt på en mässa och man inte kan testa fullt ut. Vi missade att den husbil som vi köpte den gången hade alldeles för kort hjulbas och långt överhäng. Den var därför väldigt ostadig på vägen, tyckte vi. 
– Det spelar ingen roll vilket märke det var för det finns många liknande har jag sett. Ett tips vi har är att titta ordentligt innan man slår till snabbt på en mässa, avslutar Stig-Arne.

Hannelore och David Fareby från Skövde har en Hobby 460 Deluxe från 2005.
– Vi tittar mest på tillbehör och det finns det mycket av här i Kama Fritids monter, säger David.
Vart åker ni helst när ni ska bo i husvagnen?
– Vår favorit är Hafsten Resort, men i år har vi faktiskt inte varit där än, vi brukar åka dit på hösten, säger Hannelore.
Vad gör ni här på Elmia förutom att tittar på tillbehör?
– Vi tittar på alla nyheter som ställs ut här och det är spännande, men vi har väl inte tänkt byta än i alla fall för vi är så nöjda med den vagnen vi har, säger David.

Roger och Mia Hahn från Linköping kör en helintegrerad Bürstner Aviano från 2012. De fastnade för filmen som visas i Kama Fritids monter. I filmen ser man en Lynx snöskoter som drar en Camp-let tältvagn.
– Nej det här med snöskoter är inget för våra breddgrader i Linköping, men det var kul att se, säger Roger.
Vad fick er att åka till Elmia?
– Det var längesen vi var här så vi hade ett uppdämt behov av att kolla vad som finns. Om det kommit nåt nytt, säger Mia.
Har ni tänkt byta?
– Njae, det skulle man ju vilja, men det är lite för mycket pengar, så just nu känns det inte aktuellt. Men vi vill hålla oss ajour med vad som händer inför framtiden, säger Roger.
Roger och Mia har till och med funderat på att en dag när de blivit pensionärer kanske sälja huset och bo heltid i husbil.
– Än är det dock ett tag kvar och den dagen skulle vi väl helst ha haft en Dembell som ni skrev om tidigare, men det kanske blir kämpigt med vår pension, skrattar de.
 

Grillmästaren Pelle Bring håller kurs i BBQ och grillning i Caravan Clubs utemonter. Härlig miljö att sitta ner och lyssna på grilltips. Oerhört lärorikt och rekommenderas till den som gillar att laga mat i campingköket!

Leif och Elisabet Jonsson från Skövde köpte ny husbil förra året.
– Vi köpte vår Malibu-plåtis förra året så i år är vi här och mest tittar efter tillbehör.
Har ni haft många husbilar?
– Denna är vår fjärde.
Är det något särskilt tillbehör ni tittar efter?
– Våra campingstolar börjar ge med sig så det vore fint att hitta nya. Och så har jag sett att det ska finnas ljusramper att sätta ovanför dörren till plåtisen. Såna LED-ramper, det skulle vi vilja ha.

Inge och Gunilla Karlsson har rest hit från Tranås och är nöjda med sin nuvarande bil.
– Vi har en halvintegrerad Dethleffs på 7,4 m som vi har haft i tre år.
Vad ska ni titta efter på mässan?
– Vi kommer leta efter reservdelar. Men sen så brukar vi alltid gå runt och titta in i nya husbilar också. Det är kul att se hur olika planlösningar ser ut.

Det finns massor att titta på! Aktiviteter från morgon till kväll och utställare med allt från lakrits till miljonhusbilar och husvagnar till filmprojektorer och taktält.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.