Bild
Nästa artikel
Westfalia utökar med ny fabrik

Westfalia utökar med ny fabrik

NYHETER

Det går bra för Rapidoägda tillverkaren Westfalia i Europa. Så pass bra att de utökar med en extra fabrik i Tyskland.

Franskägda, men tyskbyggda Westfalia, tillverkar kompakta husbilar i eget namn, men också på uppdrag av biltillverkare som Mercedes-Benz (Marco-Polo) och Ford (Nugget). Westfalias försäljning har gått så bra de senaste åren att man utökat med en extra tillverkningsfabrik i tyska Gotha, 30 mil sydost om den befintliga i Rheda-Wiedenbrück.

Redan i dag byggs modellen Westfalia Amundsen i Gotha och så småningom ska alla husbilar med namnet Westfalia byggas i Gotha, medan licenstillverkningen till MB, Ford och andra blir kvar i gamla fabriken.
Fabriken i Gotha är på 6000 kvm och där ska finnas ca 60 anställda första året vilka väntas bygga runt 1000 husbilar/år.

Enligt Westfalia kan även den gamla fabriken behöva nyanställa då licenstillverkningen går mycket bra och behovet av ytorna som frigörs i den gamla fabriken är stort. Westfalia säljs i Sverige av Solhem Husbilar norr om Stockholm.
 
Taggar: Nyheter, Westfalia

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.