Nästa artikel
Avokado med rökt fisk
RECEPT

Avokado med rökt fisk

Publicerad 1 januari 2014 (uppdaterad 2 januari 2014)
Eftersom du just läst om Spikens fiskeläge och köpt nyrökt fisk där passar väl en avokado med fiskröra utmärkt? Njut av denna läckra smakkombination till ett glas svalt vitt vin!
Gör så här:

Koka och skala äggen.

Dela vitan från äggulan. Finhacka äggvitan.

Mosa äggulan och rör i mjölk, salt, socker, chilipulver och lime eller citron.

Rör i oljan, lite i taget, och blanda i fisken och äggvitan. Hit kan rätten förberedas.

Dela avokadorna precis före servering och ta bort kärnorna.

Lägg på en rejäl klick av fiskröran.

Servera med limehalvor eller citronklyftor.


Arbetsinsats:
Måttlig. Ett sådant här recept kan du göra i vilket normalt husbil/husvagnskök som helst. Du kan förbereda röran med rökt fisk vilket bara gör den bättre. Det är en enkel och god kvällsvickning som passar när du råkar hitta riktigt fin rökt fisk.

Diskmängd:
Väldigt liten.
 

Det här behöver du (4 pers)
250 g rökt fiskkött, rensat , siklöja är en höjdare
4 hårdkokta ägg
1 msk mjölk
2 krm salt
1 krm socker
1/2 tsk chilipulver
1 msk pressad lime eller citron
3 msk olivolja
4 avokador

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.