Vänster: Anna Barkevall.

Nästa artikel
Bödas vd: ”Vi tänker slå rekord”
Resa

Bödas vd: ”Vi tänker slå rekord”

Publicerad 2024-05-01 13:36 (uppdaterad 2024-05-28 14:17)

Vänster: Anna Barkevall.

Underbart och lite högljutt, men det får man vänta sig när det är midsommar och fest, tycker Böda Sands vd, Anna Barkevall.

Glada gäster och bokning till året efter som tickade i gång genast efter helgen. Anna Barkevall är nöjd med midsommar 2023.

– Det var en väldigt bra midsommar. Mycket folk, fint väder och glada, trygga gäster. Ganska lugnt inne på området. Bara lite stök på parkeringen utanför, säger hon.

– Det var mysigt att se att många hjälpte till att klä stången, gjorde kransar och åt bullar.

Hon noterar att det var lite högljutt från några bilar, men tycker det är oundvikligt på midsommar då svensken släpps ut på grönbete. 

– Den helgen är det svårast att få tyst på alla. Det räcker med så lite på en camping, en högtalare kan störa rätt många.

För att öka trivseln testade Böda Sand att ha nattvärdar – och det visade sig vara ett bra drag.

– De cyklar runt på området och pratar med folk. 99 procent av det man kontaktar nattvakten för är ”jag hittar inte min plats” eller ”jag får inte på min el”. De kan lösa många små saker som ”var kan jag ha min hund på stranden?”

Just hundar på stranden är annars något många stör sig på. Det är förbjudet att ha med sig hund på allmän strand i Sverige, men Böda Sand har fått anstånd på två strandområden. Där får hunden vara, men ingen annanstans. Även elsparkcyklar på campingen väcker starka känslor.

– Det går för fort, precis som i stan. Det är ofta barn som åker, så vi får hitta lösningar som funkar för alla, säger Anna Barkevall.

Inför midsommar i år, 2024, finns enstaka stugor kvar och gott om campingplatser. Det här är dessutom ett speciellt år för Böda Sand – och det kommer att märkas under midsommarhelgen.

– Vi firar 30 år i egen regi i år så det blir stort tårtkalas. Vi hade ju rekord i Sveriges längsta jordgubbstårta på 73 meter och det tänker vi försöka slå, säger Anna Barkevall.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.