Bild
Nästa artikel

Hummerpremiär

BOHUSLÄN

I morse klockan 7 gick startskottet för årets hummerpremiär. Det svenska hummerfisket lockar alltfler turister till Bohuslän, såväl svenska som utländska, som vill vara med och fiska havets guld och ta en ”shellfie”.

Längs hela Bohusläns kust gick fiskare i morse ut med sina båtar och lade i hummertinor i havet. Imorgon bitti vittjas de och klockan 6.30 auktioneras årets första humrar ut på Göteborgs fiskauktion. Rekordpriset för ett kilo hummer sattes 2012 och då betalade en fiskhandlare 102 000 kr, i fjol låg det på 28 000 kr. Hummersäsongen löper från första måndagen efter den 20 september fram till sista april. Men det är inte bara yrkesfiskare som är på jakt efter havets guld.

– Vi märker ett allt större intresse för våra upplevelseresor. Numer vill man inte bara äta och njuta av hummer, allt fler vill också delta i själva fisket, säger Ann-Charlotte Carlsson, chef marknad och kommunikation vid Västsvenska Turistrådet i ett pressmeddelande.

Det är de saltstänkta klipporna, skärgården, de pittoreska fiskelägena och de fantastiska skaldjuren som lockar alltfler turister till Bohuslän. Genom att erbjuda olika paketresor där turisterna får vara aktiva, fiska skaldjur tillsammans med lokala fiskare, äta gott och bo på charmiga hotell har Bohuslän ökat sin turism, både av svenska och utländska resenärer.

– I Bohuslän kan du fiska alltifrån ostron, hummer och havskräftor till räkor och musslor. Där är vi unika i Sverige, säger Ann-Charlotte Carlsson.

Bohuslän har fått stor uppmärksamhet de senaste åren i internationell media. Bland annat har Bohuslän blivit utsett till världens sjunde vackraste vildmarksområde av CNN.  Landskapet har också blivit omskrivet i Times, Lonely Planet Traveller magazine och National Geographic traveller.


För att ytterligare öka intresset för Bohuslän och uppmärksamma hummerpremiären drar Västsvenska Turistrådet igång en kampanj som bland annat innehåller en selfie-tävling på Facebook och Instagram, en ”shellfie” helt enkelt. Under #saltalivet lägger man upp en bild på sig själv och sitt favoritskaldjur.

–  Det är ett kul sätt att sätta fokus på våra skaldjur och vårt vackra landskap, säger Ann-Charlotte Carlsson i ett pressmeddelande.

Tävlingen pågår mellan den 26 september till den 31 oktober. Förstapris är en ”Skaldjurssafari med storstadspuls”, det vill säga en weekend för två med övernattning i både Fjällbacka och Göteborg.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.