Bild
Nästa artikel

Restips: Jul på Skokloster

UPPLAND

Julmarknaden på Skoklosters slott på första advent, 29-30/11, är något extra och den storslagna borggården fylls av julstämning med glöggdoft, julbordsdelikatesser och julmusik.

I ett gnistrande vitt landskap visar marschallerna vägen fram till slottet och på borggården hägrar den traditionella julmarknaden 2014 med delikatesser, godis och hantverk. Det där vita landskapet är det dock ingen som kan garantera men det är vad de flesta av oss vill ha på en traditionell julmarknad som bjuder på en stämning som är brukligt här.

I slottet ges guidade turer med teman om livet i slottet och dessa får något magiskt över sig eftersom slottet inte har elektricitet i alla våningar. Barnverkstan sysselsätter barnen med julpyssel enligt gamla förlagor och ett antal ponnyhästar står redo utanför slottet.

Du kan även passa på att besöka söndagens traditionella adventsgudstjänst i den gamla vackra medeltida kyrkan och den efterföljande julkonserten. Vill du ha kaffe har Sjövillan intill kyrkan öppet med servering och julbord kan du avnjuta i Skoklosters Wärdshus.

Var?

Strax väster om Stockholm. Följ E18 mot Enköping, kör av vid Bålsta och följ väg 263. Skyltat sista biten. Från E4 svänger du av vid Knivsta.

GPS N59°42'11", E17°37'16"

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.