Bild
Nästa artikel

Restips: Running Lights

VÄSTERGÖTLAND

Lördagen den 11 oktober 2014 är det dags för löpartävlingen "Running Lights" under Alingsås stora årliga arrangemang som är en ljusshow.

Lördagen den 11 oktober går det populära motionsloppet Runnings Lights av stapeln för femte året i rad, från Stora Torget i Alingsås. Running Lights är ett stadslopp arrangerat av Alingsås Idrottsförening Friidrott (AIF), där man kan välja mellan att springa sträckorna 5 och 10 km, herr/dam-stafett där tre löpare delar på en sträcka av 5 km och ett knattelopp för barn upp till 7 år på 300 meter runt själva torget.

I år förstärker man gemenskapen och familjekänslan ytterligare genom två nya barn- och ungdomslopp; ca 600 meter runt torgen för 8-10-åringar och ca 1660 meter för 11-12-åringar. Intresset  och deltagarantalet har ökat stadigt med åren.

– Det är ett motions- och breddlopp för hela familjen, berättar Jan Furunger, initiativtagare och arrangör. Jag tror det är det som gör det Running Lights så populärt. I år är det 950 anmälda vilket är en ökning med 200 personer från förra året. Från början var de flesta som sprang män, men nu är deltagandet 50/50 - lika många damer som herrar, och det glädjer vi oss åt.

De springer i brytpunkten mellan ljus och mörker; "springer in hösten" under det pågående ljusevenemanget Lights in Alingsås, och i det finns en speciell dragningskraft. Som arrangör drar Jan Furunger nytta av tillfället och ser allt positivt som det medför till staden.

– Running Lights ger ännu fler människor en anledning att besöka Alingsås under det pågående ljusevenemanget. Det är bara 30% av deltagarna som är alingsåsare. Resten kommer utifrån; från Kalmar, Stenungsund, Borås, Växsjö, Båstad, Strömstad, Norge och andra ställen. Och många som varit är tidigare återkommer för att sedan passa på att gå ljusslingan, att fika och äta gott och uppleva allt det positiva i ljusstaden Alingsås. Vi räknar med att det kommer 2500-3000 personer utifrån till Alingsås på lördag på grund av Running Lights, säger Jan.


I år deltar två SM-medaljörer som också är stolta alingsåsare. Det är Jenny Johansson som vunnit SM i triathlon i år och Richard Gunnarsson som är svensk mästare på 800 meter. Strax innan starten på lördag kommer livebandet "The band you know" spela kända coverlåtar enligt en förutbestämd lista.

Här hittar du Running Lights hemsida och hela evenemangets hemsida hittar du här.

Taggar: Evenemang

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.