Nästa artikel
Vårmässa på Tumbo Husvagnar 7-8 mars
SÖDERMANLAND

Vårmässa på Tumbo Husvagnar 7-8 mars

Publicerad 6 mars 2020 (uppdaterad 6 mars 2020)
Vårmässan på Tumbo Husvagnar är ett säkert vårtecken som brukar dra mycket folk. De lockar med mängder av fordon och rabatt på tillbehör men även med representanter från olika företag utöver korv och fika.  
Campingtrenden är som bekant stark och i och med det har Staycation och Hemester blivit två nya ord vi lärt oss men även Svemester  syftar just på trenden att semestra och upptäcka vårt eget land Sverige. Det är dessutom ett av de mest klimatsmarta sätten att tillbringa sin lediga tid på. Flyg har fått stå tillbaka senaste året medan tåg och andra alternativ som camping har ökat markant.

Norges Caravanbransjeforbund (NCB) lät Østfoldforskning jämföra några vanliga och realistiska semesteralternativ och de kom fram till att resa med husvagn och husbil är ett av bästa alternativen. 
Man reser ofta fler personer i samma ekipage och lagar ex mat i sitt fritidsfordon och handlar gärna lokalt och köper närodlade produkter vilket gynnar både miljö och den lokala näringen på orten. När man tar hänsyn till alla dessa och många fler faktorer så är semester med husvagn eller husbil en semesterform som ger lägre utsläpp av växthusgaser än charterresor och båtkryssningar enligt studien från Norge. 


Allt det finns så oändligt mycket att se, och så många varianter av fritidsfordon att välja på, gör denna semesterform förstås än mer attraktiv. Inte minst har den yngre generationen hittat sin alldeles egna semesterfavorit i det nya segmentet som går under namnet plåtisar och skapat sitt eget uttryck för livsstilen, vanlife. Då är det små, smidiga skåpbilar som gäller och de är inredda med samma bekvämligheter som en husbil men på mycket mindre yta. De är billiga, lätta och smidiga att ta sig fram med och rymmer upp till fem personer. Det är lätt att förstå varför dessa bilar blivit en sådan succé menar Cecilia Östling, marknadsansvarig på Tumbo Husvagnar som slår ett slag för deras vårmässa nu i helgen 7-8 mars. 

I helgen finns chansen att botanisera bland över 300 olika husvagnar, husbilar och plåtisar på Tumbos vårmässa där även representanter från flera fabrikat medverkar. Flera campingplatser, campingtidningar och destinationer finns på plats samt utställare med produkter du inte vill missa som du dessutom får rabatt på.

Kolla in hur det såg ut förra året när vi var på besök!
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.