Det finns gott om restauranger utmed kanalen i Århus.

Nästa artikel
Århus: Ta färjan med husbilen
Restips

Århus: Ta färjan med husbilen

Publicerad 14 maj 2023 (uppdaterad 14 maj 2023)

Det finns gott om restauranger utmed kanalen i Århus.

Varför inte rulla ombord husbilen på färjan i Halmstad för att åka till mysiga Århus?

Spara pengar och miljö, genom att rulla ombord på en färja när du ska ut i Europa med husbilen. Du slipper bro-avgifter, sparar in på dieseln och kan njuta av havet under färden.

En smart linje går mellan Halmstad och Grenå i Danmark. På 4 timmar och 35 minuter är du framme, inte långt från Århus, en stad som nyligen utsågs till en av världens främsta destinationer av Time Magazine. 

Århus ligger på östra Jylland, precis intill havet. Staden är bland annat kända för att vara värd för Ocean Race, en av världens största internationella seglingstävlingar. I år börjar staden förberedelserna redan 29 maj, då hamnen förvandlas till en maritim fest.

Även menyerna går i havets tecken. Det här är en plats där man ska passa på att njuta av fisk och skaldjur. Allt från hemma i husbilen, om du är sparsam, till på Michelinkrogen Substans, om du är spendersam, där du kan äta nyfångad hummer med utsikt över Århusbukten.

Det skulle inte heller vara en dansk stad om det inte fanns häftig, modern arkitektur. I det här fallet finns till exempel en regnbågsfärgad gångbro, skapad av den isländske konstnären Olafur Eliasson. Den leder tlll Aros, ett av norra Europas största konstmuséer.

Det går att välja mellan två avgångar dagligen med Stena Nautica: en dagtid och en avgång omkring midnatt, för nattlig färd.

För en husbil (max 10 meter lång, 4 meter hög) och två vuxna får du betala 1293 kronor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.