Bild
Nästa artikel
Bregenzerwald ett Eldorado för cyklister

Bregenzerwald ett Eldorado för cyklister

ÖSTERRIKE

Passion. Dolomiterna. Cykling. Kombinationen med utsikten är svårslagen och cykellederna många. Vill man cyklar man långt, de som inte vill cykla alls kan bara njuta av naturen som här är ovanligt generös.

Mitt i corona-krisen slår Österrike ett slag för sina häftiga cykelleder i Bregenzerwald, ett ställe väl värt ett besök när reserestriktionerna hävs. Området hör ihop med välkända och väldigt vackra Dolomiterna i norra Italien och här finns 46 mil iordningsställda och uppskyltade cykelleder.

Kanske har du din egen cykel med dig men det finns även möjlighet att hyra samt att ta liften upp för att cykla ner. Valmöjligheterna är många med allt från lättare cykelleder till avancerad terräng. Det som är gemensamt är de vackra omgivningarna. 

– Med mer än 460 kilometer skyltade terrängcykelvägar till sitt förfogande, är lokalbefolkningen och gästerna i Bregenzerwald bortskämda. Tjugo toppturer leder genom ett omväxlande landskap till sommarbosättningar, höga betesmarker och panoramiska alpina toppar, säger den passionerade cyklisten Johannes Larch.

Här är några förslag för dig som vill utforska området ytterligare.
Här hittar du cykelliftar
  • Bezau cable car (GPS: N47°23'08", E9°55'14")
  • Mellaubahn cable car (GPS: N47°23'08", E9°55'14")
  • Diedamskopf Au-Schoppernau cable cars (GPS: N47°19'04", E10°00'31")
  • Uga-Express Damüls cable car (GPS: N47°17'12", E9°53'16")
Här finns karta med cykellederna.
 
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.