På Pierdrei Hotel Hafencitys tak kan man bo i en Dethleffs husvagn, istället för i vanligt hotellrum.

Nästa artikel
Hamburg: Sov i blommig husvagn
Restips

Hamburg: Sov i blommig husvagn

Publicerad 17 mars 2023 (uppdaterad 17 mars 2023)

På Pierdrei Hotel Hafencitys tak kan man bo i en Dethleffs husvagn, istället för i vanligt hotellrum.

Hotellet Pierdrei Hotel Hafencity i Hamburg erbjuder övernattning i tre husvagnar på sitt tak. Här är bästa tipsen för Hamburg-vistelsen.

Är det en campingplats? Kulissen till ett barnprogram? En boplats för hippies?

Nej, det är hotellrum.

Hotellet Pierdrei Hotel Hafencity i Hamburg har kommit på lösningen för alla gäster som gillar det fria livet. De erbjuder övernattning i husvagn på taket till hotellet.

I samarbete med Dethleffs har de skapat en campingoas mitt i stan. Den som tar in där får sova i en av tre Cocos, med utdragbar dubbelsäng, 32-tumsskärm och wifi. Självklart finns ett gemensamt servicehus med toaletter och duschar.

Varje husvagn har ett eget tema, det går att välja mellan Flower Coco, Retro Coco och Hippie Coco.

Pris för en natt cirka 84 euro, motsvarande cirka 940 kronor, åtminstone om du bokar rum i april.

Så varför inte ta en tur till Hamburg som för övrigt är det populäraste resmålet för tyska husbilister. Åtminstone om man går efter vilka platser som söks mest på tidningen Promobils ställplatsapp.

Här är 5 saker man kan göra i Hamburg:

Lagerbyggnaderna i Speicherstadt i Hamburg är en del av Unescos världsarv. Foto: Unesco

1. Kolla in världsarvet

Ta en promenad i hamnstaden Hamburgs eget världsarv, upptaget på Unescos lista sedan 2015. Det är Speicherstadt och Kobntorhausdiskriktet precis intill som är ett av de största historiska hamnlagerområdena i världen. Det började byggas på en grupp öar i Elbe 1885 och bombades svårt under andra världskriget men byggdes upp igen under efterkrigstiden.

Världens längsta modelljärnväg kan Miniatur Wunderland i Hamburg bjuda på. Foto: Fredrik Tellerup/Mostphotos

2. Besök Miniatur Wunderland

Du behöver inte vara trainspotter för att uppskatta världens största modelljärnväg. Här finns 16 138 meter spår som går genom allt från Venedig till Rio de Janerio och 150 bilar som rör sig på vägarna. Den uppmärksamme kan leta efter superhjältar (ja Pippi finns med) och fritidsfordon.
Här kan du läsa mer!

3. Gå en guidad Beatlestur

Alla som kan sin Beatleshistoria vet att Liverpoolbandet bodde och spelade i Hamburg i början av 1960-talet innan de slog igenom. Man kan förstås gå på egen hand På Reeperbahn och Große Freiheit för att spana efter adresser med Beatles-anknytning. Eller så tar man en Hempel’s Beatles tour och får lite låtar live på köpet.
Här kan du läsa mer!

Varför inte ta en fika på Roncalli Grand Café?

4. Fika på jättecafé

För den som vill vila fötterna och få något i magen i en spektakulär miljö finns Roncalli Grand Café, ett café med extra allt: kristallkronor, bakelser, mängder med kaffevarianter. Ligger på Mönckebergstraße nära järnvägsstationen.
Här kan du läsa mer!

5. Upplev tysk ölkultur

Tyskland är lika med öl. Den som vill uppleva den tyska ölkulturen kan till exempel bege sig till ölhallen Blockbräu vid Landungsbrücken för att testa lokala ölsorter och insupa atmosfären. De har dessutom en rad evenemang under året. Närmast utses Hamburgs öldrottning, men det är redan 18 mars 2023, så det kan bli lite knappt om tid att ta sig dit.
Här kan du läsa mer!

Hotell och ställplats

Pierdrei Hotel Hafencity 

Hotell i Hamburg som förutom klassiska hotellrum erbjuder boende i Dethleffs Coco husvagn på taket. Cirkapris 84 euro, eller 940 kr, per natt.
Läs mer här!

Hamburg-Hausbruch

Ställplats strax utanför Hamburg som rekommenderas av tyska husbilstidningen Promobil. Så här skriver en av besökarna:
"Det kunde inte bli bättre! Bra läge (tyst, idylliskt i trädgården, kollektivtrafik inom 5 minuters promenad). Supertrevlig operatör."
Läs mer här!

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.