Nästa artikel
Ny Höga Kusten-led hyllas av vandrare
ÅNGERMANLAND

Ny Höga Kusten-led hyllas av vandrare

Publicerad 19 juli 2017 (uppdaterad 25 februari 2019)
Den nyöppnade och lättvandrade leden Höga Kusten-Stigen upp till toppen på Skulebergets sydsida lockar tusentals vandrare.

Den nya Höga Kusten-stigen upp för Skuleberget öppnade upp i början på juli. Redan innan dess var intresset högt för den nya leden och flera vandrare har gett sig ut för att se världsarvet ur helt nya vinklar. Nu när leden officiellt öppnats är intresset till och med större än förväntat och lockar vandrare från hela Sverige. 

Mellan 200 och 300 vandrare per dag har gett sig ut på Höga Kusten Stigen sedan den öppnades. Den nya vandringsleden som går upp för Skulebergets sydsida mäter totalt 2,5 kilometer och är en utmärkt vandringsled även om barn eller ovana vandrare är med.

Det är helt otroligt skoj, vi har haft cirka 2 500 vandrare de två första veckorna och de som ger sig ut är riktigt imponerad av vyerna över världsarvet, säger Jerry Engström från FriluftsByn och fortsätter Det märks på antalet barnfamiljer att det funnits ett uppdämt behov att kunna ge sig ut på en lite kortare men lika makalös tur och går man upp i lagom takt så tar det ungefär två timmar upp till toppen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.