Bild
Nästa artikel

Restips: Reichsburg vid Mosel

TYSKLAND

Mosel är fullt med spännande borgar och slott. Reichsburg tillhör de mer spännande och därifrån har du en fantastisk utsikt över Moseldalen med dess motsvarighet till Rhens Lorelei.

Som få andra platser ståtar området runt Rhen och Mosel med mängder av borgar och Reichsburg är ett bra exempel på ett slott när det är som bäst. Det ligger naturskönt placerat och lämpar sig utmärkt för ett besök när man är i området. Slottet ligger vid det år 886 grundade Cochem vilket är ungefär halvvägs efter Mosel.

Sådana här platser känns ofta som en länk mellan det förgångna och nuet och slottet är naturligtvis ett landmärke inte bara i staden utan i hela regionen. Den magnifika tornet visar vilken makt slottet haft och tornet visar på en otrolig auktoritet. Sätter du dig på någon av de mäktiga murarna och tittar ner på den spektakulära Moseldalen ska det mycket till för att du inte ska bli kär i det här stället. Du ser en del av staden Sehl vars höga klocktorn i klostret Ebernach utgör ett landmärke. På andra sidan ser du de mäktiga klipporna Brauselay som beskrivs som Mosels Loreley. På den västra sidan syns också en del av staden Cond med många historiska hus. Här ser du tornet på S: t Martin-kyrkan, som ger illusionen av att vara högre än toppen av Pinnerkreuz berget som reser sig över staden. Berget når du via en lift så att du kommer upp på ett bekvämt sätt.


Slottet är fantastiskt trots att det inte är ursprungligt. Som många andra slott i omgivningen renoverades det på 1800-talet. Den guidade turen tar dig genom rum med rustningar och du får en bra inblick i hur livet i slottet tedde sig genom slottets olika tidsepoker. Här visas inte bara rummen i sig utan även hemliga gångar och så får du se den fantastiska utsikten. Inte bara är slottets yttre är i gott skick, även inuti är det fyllt med märkliga föremål.

Det är lätt att dagdrömma om medeltiden och att glömma de hårda dagliga rutinerna men det är ändå inte svårt att tänka sig varför dåtidens människor valde denna plats som sitt hem. När du har tagit dig uppför den branta vägen till slottet bör du definitivt inte missa tournerspelen. Mellan mars och november finns det guidade turer där du får detaljerad information om slottets historia. Vill du vara med om en medeltida middag finns även möjligheter till det. En sådan tillställning börjar med en mottagning i slottskyrkan, följs av en tur genom byggnaden, och avslutas med en riddarmåltid i den historiska källaren. Slottet tillsyningsman hälsar gästerna med en stenmugg av Mosel vin och ger en kort lektion i medeltida bordsskick och seder vilket även inkluderar att måltiden äts med händerna. Bröd och ister serveras tillsammans med en varm , kryddig köttbuljong. Det gäller att vara hungrig, huvudrätten är ett kalkonlår på 900 gram vilket kan vara en utmaning för många. Ost och druvor är kronan på verket på riddarmåltiden.
Var?

Efter Moseldalen, halvvägs mellan Koblenz och Trier hittar du staden Cochem.

GPS: N50°08'32", E7°10'01"

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.