Bild
Nästa artikel
Restips: Slottet Marksburg

Restips: Slottet Marksburg

TYSKLAND

Marksburg är det enda slottet efter MittelRhein som klarat sig genom århundraderna, även om det skadades under andra världskriget. Det här slottet räknas därför som unikt och väldigt besöksvärt.

Marksburg, ovanför staden Braubach i Rheinland-Pfalz, är det enda medeltida slottet efter Mittelrhein som aldrig har förstörts och därför är det en av de viktigaste platserna i denna del av Rhen som ingår i Unescos världsarv. Det är egentligen fel att kalla detta för ett slott utan mer korrekt är en fästning då Marksburg snarare användes för skydd än som bostad för kungliga familjer. Före sitt nuvarande namn Marksburg, kallades slottet Burg Braubach .

Slottet byggdes för att skydda staden Braubach och förstärka tullanläggningar. Det byggdes runt 1117 och nämns uttryckligen första gången 1231. 1283 köpte greve Eberhard i Katzenelnbogen slottet och under 1300- och 1400-talet ägnades tiden åt att bygga om slottet.

År 1900såldes slottet för en symbolisk summa till det privata tyska slottsällskapet som hade grundats ett år tidigare för att bevara slott i Tyskland. Sedan 1931 är Marksburg huvudkontoret för denna organisation.

I slutet av andra världskriget, i mars 1945, skadades slottet av amerikanska artilleri från den andra sidan av Rhen och intressant är att slottet kopierades i den tyska kulturbyn Ueno på den japanska ön Miyako -jima.

Det finns guidade turer om du vill ha lite av slottets intressanta historia till livs. Slottet ligger ett par mil söder om Koblenz och det är absolut värt ett besök.

Var?

Ungefär två mil söder om Koblenz om du kör efter Rhen.

GPS: N50°16'14", E7°38'53"

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.