Bild
Nästa artikel
Restips: Starwars till Legoland

Restips: Starwars till Legoland

DANMARK

Legoland fortsätter att storsatsa. När de slår upp portarna för den här säsongen premiärvisas världens största legobygge med mer än 5 miljoner legoklotsar.

Den här säsongen landar världens största modell av LEGO® klossar på LEGOLAND®. Luke Skywalkers LEGO X-wing Starfighter är byggd av 5 335 200 LEGO klotsar, är 3 meter hög, har en vingbredd på 13 meter och väger mer än 20 ton! Det är exakt 42 gånger större än den modell som finns till salu. Totalt har 13 modellbyggare hjälpts åt för att bygga hela farkosten.

Men det är inte nog med den jättelika legomodellen. Legoland gör en show där de låter jetmotorerna glöda och vråla, de utlovar en häftig ljud- och ljusshow som ger känslan av att rymdskeppet är redo för kampen mot Darth Vader. Se samtidigt hur den gigantiska LEGO modellen byggdes och möt de välkända LEGO Star WarsTM figurerna.

Star Wars X-Wing Starfighter premiärvisas vid säsongsöppningen den 28 mars. Parken kommer också att ha LEGO Star WarsTM -dagar den 20 och 21 juni.

Var?

Billund ligger ungefär mitt emellan Kolding och Herning på Jylland (halvön mot Tyskland), där vär vägarna 28 och 30 möts.

GPS: N55°44'08", E9°07'36.5"

Legoland har egen camping som du hittar här.

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.