Nästa artikel
Restips: Legoland öppnar spökhus
DANMARK

Restips: Legoland öppnar spökhus

Publicerad 8 oktober 2013 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Vad passar bättre än att planera för nästa års semester redan nu? Danmark bjuder på många spännande upplevelser och för er som reser med barn än Legoland i Billund ett måste. 2014 öppnas där ett nytt spökhus men där finns även mycket annat att se.

Ghost – The Haunted House heter den nya attraktionen, en hemsökt guldgrävarherrgård på 800 m2 som bjuder på nervpirrande och interaktiva upplevelser i LEGO-miljöer. Här kommer stora och små gäster att möta varulvar och monster för att till slut träffa en galen professor vars experiment försätter dem i fritt fall.

Den som kliver in i hallen på Ghost – The haunted House förstår direkt att den befinner sig mellan himmel och jord. LEGO-varelser med Dracula i spetsen sprider ut rykten om en galen professor som utför experiment på människor i husets källare. När stora och små modiga gäster smyger genom de mörka gångarna möter de levande LEGO-scenarier med flera av husets invånare. Ohyggliga varulvar och monster lyfter spökhusupplevelsen till en helt ny nivå. Gästerna lockas in i en stor spel-labyrint som avslutas i källaren. Där väntar den galne professorn med ett halsbrytande experiment för att få människor att sväva. Försökspersonerna får med hjälp av professorns maskin först sväva upp i ett åtta meter högt torn för att sedan störta ner mot jorden i fritt fall. – Ghost är en attraktion som inte liknar någon annan. Kombinationen mellan en fascinerande vandring i en ny LEGO-värld och en nervpirrande tur i professorns maskin ger en komplett balans mellan skratt och spänning, säger Henrik Höhrmann, vd på LEGOLAND. Den övergivna herrgården är på två våningar med mer än 140 unika LEGO-modeller som ger liv till besöket. Inne i huset möts gästerna av fasansfulla miljöer, men även detaljerna på utsidan skvallrar om att här gömmer sig mörka hemligheter. Färgerna på träfasaderna är mörka, flera fönster är igenspikade och här finns statyer av läskiga fladdermöss. Ghost – The Haunted House ligger i LEGOREDO Town, ett område på temat Vilda Västern. – Ghost blir ett nytt inslag i vår populära LEGOREDO Town. Även om spökhus är en klassiker på nöjesparker är Ghost något helt nytt eftersom det ingår i ett större tema, säger Henrik Höhrmann. I anslutning till Legoland finns camping.

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.