Nästa artikel
Restips: Teufels-Tisch
TYSKLAND

Restips: Teufels-Tisch

Publicerad 13 mars 2014 (uppdaterad 9 augusti 2021)
Vill du ha en naturupplevelse eller utmaning på resan skall du bege dig till den lilla staden Hauenstein. Alldeles i närheten finns Teufels-Tisch, en stenformation som inte står de berömda i USA efter.
Rheinland-Pfalz i sydvästra Tyskland är perfekt för den som älskar naturen. Det finns nästan oändliga möjligheter till promenader, vandring och klättring i Tyskland som totalt har 20 000 mil vandringsleder! I mellersta Rhendalen hittar du ett fenomen mitt i naturen . Tyskarna kallar det "Teufels Tisch", djävulens bord. Det är en 14 meter hög stenformation på ett 324 meter högt berg, en formation som du likaväl skulle kunna hitta i delstaten Arizona i USA. En geologisk tillfällighet och eftersom den är möjlig att bestiga en utmaning även för erfarna klättrare trots de färdiga öglorna för linor. Men, det är nog de mest inbitna som tar sig an Teufels Tisch på det sättet.

För oss mer vanliga vandrare blir det en plats att stanna till på med en fikakorg samtidigt som utsikten över dalen nedanför avnjuts. Vandringsleden lämpar sig för hela familjen och du parkerar enkelt alldeles nedanför stenformationen. (GPS: N49°11'42", E7°44'38"). Vill du göra en längre vandring så finns alla möjligheter på färdigställda leder genom Pfalz skogsnatur. Detta gör Pfalz Skog till ett eldorado för vandrare . Mer information finns på turistbyrån i Pfalz Forest Hauenstein.

Hauenstein är inte så stort, det är en liten stad med en rik historia inom skoindustrin och därför hittar du en stor fabriksförsäljning av skor här, inte minst i ett centrum med flera outlet-butiker. Så om du inte har några bra promenadskor hittar du dem garanterat där.
Här finns även ett skomuseum som visar på den tid då regionen var tysklands ledande inom skotillverkningen, nu finns endast en mindre del av tillverkningen kvar här.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.