Bild
Nästa artikel

Restips: Vandring i Mosel

TYSKLAND

Att semestra är mer än att bara färdas. Området efter Mosel har mycket att ge om du tar dig lite tid att stanna till. För oss campare kan en dags avbrott ge en upplevelse utöver det vanliga.

Efter såväl Rhen som Mosel finns det oändliga möjligheter att stanna till på någon camping eller ställplats och bege sig upp efter bergssidorna. Leta upp nyöppnade Moselstieg och gå en del av den, lagom för en dagstur kanske. Utsikten är garanterat vacker! De grönskande vinrankorna ramar in landskapet och vid Mosels stora sväng vid Bremm, där Mosel går som en hårnål, är det extra spektakulärt.

Vingårdarna ligger tätt i området och eftersom du går till fots kan du unna dig ett glas uppfriskande vitt Moselvin på någon vingård efter vägen. På de här bergssidorna skapar vinodlare internationella toppviner, här grundade romarna Tysklands äldsta stad och här hittar du en av de mest lyckade kopplingarna mellan rik, urgammal kultur och en delvis ljuvlig och delvis spektakulär natur.

Vid sidan av de många vinlokalerna, vinprovningskällarna och de gemytliga värdshusen, som inbjuder till att man stannar en stund, finns det en specialitet vid Mosel, Straußwirtschaft, vilket innebär att en vingård har ett eget litet värdshus. Detta kommer från ett utfärdande från kejsar Karl den store, som tillät vinodlarna att sälja en del av sitt vin direkt till konsumenten. Genom att än idag hänga ut en smyckad krans uppmärksammar vinodlaren dig på att det förekommer vinförsäljning på gården. Under 16 veckor om året serverar vinodlaren sitt egenproducerade vin tillsammans med enkla och typiska maträtter, såsom Speckplätzchen (fläskkex), Schmalzbrot (smörgås med grisfett på) och Zwiebelkuchen (lökpaj).

Missa inte det lilla i det stora och njut av en dags avkoppling i naturen när du är i området! Kolla in listan i länken ovan och para det med en camping du verkligen gillar!
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.