Bild
Nästa artikel
Skara sommarland får Cobra

Skara sommarland får Cobra

RESTIPS

Årets stora nyhet på 30-årsjubilerande Skara Sommarland är en vattenattraktion där fyra personer tillsammans får uppleva känslan av viktlöshet.

Som vi berättade om i en artikel i början av februari slår Skara sommarland till med en jätteattraktion i samband med parkens 30-årsjubileum. Den karaktäristiska formen ligger till grund för den nya attraktionens namn, Cobra. Skara Sommarland har säsongspremiär den 6 juni.

Cobra är specialdesignad för Skara Sommarland och är den första attraktionen i sitt slag i Norden. I en 116 meter lång vattenrutschbana åker fyra personer vända mot varandra på en gummiflotte i form av en fyrklöver. Flotten färdas genom ett rör som plötsligt öppnar sig, varpå en jättevägg uppenbarar sig likt en våg som man sveps med på. Besökare delar därmed känslan av viktlöshet tillsammans med sina vänner eller familjemedlemmar. 

– Med Cobra spetsar vi till vår vattenpark rejält. Vi är överlyckliga över att kunna erbjuda modiga gäster i alla åldrar en vattenattraktion att uppleva tillsammans, säger Hans Ericsson, vd för Skara Sommarland. 

Investeringen uppgår till totalt 15 miljoner kronor och är en av de största satsningarna i parkens 30-åriga historia. 

– Ett besök på Skara Sommarland är en fantastisk upplevelse av tivoli och äventyrsbad för hela familjen.  Cobra är det perfekta tillskottet till vattenparken. Med sin kombination av fart, fallhöjd och känsla av viktlöshet får åkarna i Cobra en vattenupplevelse som få har varit med om, säger Johan Tidstrand, Parks and Resorts huvudägare. 

Ytterligare nyheter till jubileumssäsongen kommer att släppas under våren. Det står redan klart att Skara Sommarland kommer att återuppta sin roll som konserterarrangör under kommande säsong. Bland annat är Sean Banan klar för en spelning i parken den 14 juni.
Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.