Bild
Nästa artikel
Stor barnsatsning i Hafjell och Kvitfjell

Stor barnsatsning i Hafjell och Kvitfjell

NORGE

Både Hafjell och Kvitfjell är kända som barnvänliga skidanläggningar och nu satsar orterna ännu mer på familjer. Inför denna säsong utvidgas samtliga barnområden och anläggningarna blir dessutom ännu mer snösäkra.

Hafjell har inte mindre än tre populära barnområden. Ett ligger nere i dalen, där bland annat skidskolan finns. Ett är beläget på toppen av gondolen, så kallade "Backyard for kids", en bred nedfart med figurer och rullband. Det tredje området är vid Gaiastova och det är detta som nu växer och förbättras. Bland annat blir det en nedfart med figurer i, en mini-cross-backe och ett område med böljande element för lekens skull. Dessutom tillkommer det en grillbod, där hela familjen kan samlas.

De andra två barnområdena kommer också att uppgraderas. Varje område får ett eget tema, så det finns något nytt att uppleva på varje plats, och familjen kan resa på en liten skidsafari mellan dem.

I Kvitfjell har det också hänt mycket för familjerna under de senaste åren. Förra året blev ett stort barnområde klart vid välkomstcentret på västra sidan. Där arrangeras barnens World Cup, som är en miniatyrversion av det mästerskap som världens bästa skidåkare tävlar i varje vår.

Kommande säsong blir det Kvitfjells första barnområde, vid GudbrandsGard, som uppgraderas. Familjeområdet kommer att växa och det tillkommer också ett nytt rullband. Vid barnområdet på den västra sidan byggs det dessutom en ny grillhydda som är fri att använda för Kvitfjells gäster.

Det som gör utvecklingen vid Gaia möjlig är det utvidgade snösystemet. Förrförra säsongen investerades det över 60 miljoner i Hafjell, och inför den här säsongen investeras det ytterligare. Nu utvecklas systemet ända upp till Gaia, och det omfattar följaktligen barnområdet. Detta innebär att Hafjell kan öppna mycket tidigare än vanligt.


– Vi ser att det finns en efterfrågan för tidig öppning, särskilt bland skidåkare, stugägare och träningsgrupper. Dessutom framstår vi som ännu mer snösäkra för dem som överväger Hafjell som destination, säger Tommy Viken, platschef vid Hafjell Alpincenter.

Nytt för säsongen är också parkutbudet på kvällstid. Backyard, som ligger på baksidan av gondoltoppen, får nu strålkastare.

– Vi har en stor efterfrågan på parkutbud kvällstid. Ungdomar och barn fyller parkerna under dagen och på helgerna, men är frånvarande på vardagskvällarna. Detta kommer i första hand att vara något som är viktig för den lokala marknaden. Det har investerats omkring en miljon i strålkastare och tillhörande infrastruktur i Backyard, förklarar Tommy Viken.

Under de senaste åren har Hafjell också gjort förändringar i backutbudet för att göra dem mer enhetliga och moderna. Denna gång är det överhänget i Hafjelløypas övre del som skall rätas ut. Då kommer svårighetsgraden att gå ned från rött till blått.

Var?

Hafjell ligger strax norr om Lillehammer efter E6.

Här hittar du information om campingar.

GPS:  N61°14'03", E10°26'47"

Kvitfjell ligger något längre norrut från Lillehammer efter E6

Här hittar du information om campingar.

GPS:  N61°28'21", E10°10'02"

Taggar: Restips

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.