Nästa artikel
Eura Mobil Activa One 630 LS: Alkov för umgänge
Nytt 2024

Eura Mobil Activa One 630 LS: Alkov för umgänge

Publicerad 2024-03-10 07:00
Titta in i en elegant trerummare på hjul – med generös sittgrupp.

Alkovbilar är kanske inte de elegantaste husbilarna exteriört, men de är svåra att slå på andra sätt. Nätta – utom på höjden – och ändå med massor av plats inuti.

Med Activa One 630 LS har Eura Mobil dessutom lyckats skapa en alkovbil som känns riktigt lyxig inuti. Ljus och inbjudande med soffor som man vill slänga sig i – både för att umgås med vänner och på egen hand med paddan eller en bok.

Husbil & Husvagn tog en titt in i den på CMT i Stuttgart. Det här är vad vi såg:

Det är svårt att slå sofforna i en alkovbil och här har Eura Mobil lyckats skapa något alldeles extra, en sittgrupp med en generös längsgående soffa och två mindre platser mittemot varandra. Tillsammans bildar de en sittgrupp där ett stort sällskap får plats. 

Här är det också på sin plats att nämna material och färger i inredningen. De sobra beigea och naturfärgade nyanserna i kombination med ljust trä skapar en exklusiv känsla. Det här är inte bara ett campingfordon utan ett mobilt hem dit man bjuder hem sina vänner.

Alkovbädden ovanför förarhytten mäter 200 x 150 centimeter och ovanför den finns ett stort takfönster. 

Det svängda köket har trelågig spis och gott om lådor, plus lite extra småhyllor. Det ryms till och med lite arbetsyta på den begränsade ytan.

Enda minuset är att kylskåpet är lite väl litet. Borde inte det ha varit större i en så rymlig husbil, som verkar tillverkad för att kunna ta emot stora sällskap?

Längst bak hittar vi hygienutrymmet, dusch och toalett i ett, bakom en snygg jalusidörr. I duschen finns redan en smart stång på plats för klädförvaring eller torkning.

Det känns om ett rum där man skulle kunna tillbringa mycket tid – precis som i resten av husbilen.

För den som är mer nyfiken på Eura Mobil rekommenderas ett besök på mässan Stockholm Husvagn Husbil i som öppnar i Älvsjömässan den 14 mars 2024. Där visar bland annat Eura Mobils importör, Autohallen, upp sitt sortiment. Läs mer om den här!

Eura Mobil Activa One AO 630 LS

Basfordon: Fiat Ducato
Motor: 2,2 l, 103 kW (140 hk)
Växel: 6-växlad, manuell
Totalvikt: 3500/4250/4400 kilo
Tjänstevikt: 2905 kilo
Lastvikt: 595/1345/1495
Mått (L/B/H): 6440/2322/3150 mm
Bäddar: Alkovbädd (200 x 150 cm) och bäddbar soffa (190 x 100 cm)

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.