Nästa artikel
Caravan Salon i Düsseldorf: Fler besökare
Caravan Salon

Caravan Salon i Düsseldorf: Fler besökare

Publicerad 5 september 2022 (uppdaterad 22 februari 2023)
I år besökte fler Caravan Salon i Düsseldorf än 2021. Och många handlade.

I helgen avslutades Europas största husbils- och husvagnsmässa, Caravan Salon i Düsseldorf.

Det var första året sedan pandemin som mässan kunde hållas fullt ut. Sammanlagt kom 235 000 besökare till Düsseldorf för att kolla på vad de 736 utställarna hade att visa upp i de 16 utställningshallarna. Mässan pågick i 10 dagar mellan 26 augusti – 3 september (med förhandsvisning 25 september). Husbil och Husvagn var på plats under de tre första dagarna.

Resultatet pekar uppåt jämfört med förra året när 185 000 personer besökte Caravan Salon. Då hade å andra sidan pandemi-restriktionerna inte tagits bort helt. I år var allt som före pandemin utom på allmänna färdmedel, där man var tvungen att ha på sig mask.

Som jämförelse kan nämnas att rekordåret 2019 besökte hela 268 000 personer den stora husbils- och husvagnsmässan.


 

Människor var mer intresserade av att handla än vi hade väntat

En elektrisk plåtis? Ja, men ännu inte i tillverkning. Bürstner Lineo C 590 Electric som visades på Caravan Salon är fortfarande på konceptstadiet.

De stora utställarna var ändå nöjda – och glada över att äntligen kunna ställa ut och träffa människor igen.

– Det här årets mässa utmärktes av stort intresse för produkterna, sämre möjligheter att leverera och stor osäkerhet om framtiden, säger Holger Siebert, VD för Euro Mobil GmbH och Trigano Tyskland i ett pressmeddelande.

– Människor var mer intresserade av att handla än vi hade väntat. Vi märkte, vad det gällde alla våra åtta märken, att människor köper direkt när leveranstiderna är korta och priserna stabila. Om leveranstiden är ett år och handlarna inte kan garantera ett säkert pris håller kunderna tillbaka.

Fiats leveransproblem och bristen på komponenter fortsätter att drabba branschen hårt, och gör att den söker nya vägar.

– På en del av våra märken såldes många husbilar på Ford chassi på grund av större tillgänglighet, medan vårt premiummärke Eura Mobil fokuserade på sofistikerade husbilar på Mercedes Bentz, säger Holger Siebert.

Vit och svart plåtis

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.