Nästa artikel
LMC Videro 510 E
Nytt 2024

LMC Videro 510 E

Publicerad 2023-11-01 08:01 (uppdaterad 2023-11-01 14:36)
Letar du efter en husvagn för två med bekväma bäddar? Då kan LMC Videro 510 E vara något för dig.

Är det en husvagn – eller en plåtis?

Välkommen in i LMC Videro, en av de nya vagnar som presenterades på Caravan Salon i Düsseldorf 2023. 

Serien tillverkas med fem olika layouter. Husbil & Husvagn tittade in i den näst minsta, Videro 510 E: En vagn för två där det mesta får plats på de 5,65 metrarna. 

När du går in i vagnen och tittar till höger ser du en klassisk husvagnslayout, med en hörnsoffa som är generös med tanke på den lilla ytan. Vänder du dig istället åt vänster ser inredningen mer ut som en husbil eller till och med en plåtis, med litet kök, hygienutrymme och långbäddar.

Kan det vara något för dig? Häng med och titta på våra bilder!

 

 

Inredningen följer den ljusa trend som varit populär i Europa de senaste åren. Men LMC kallar det inte "skandinavisk" utan "inspirerat av Japan". Färgskalan med ljust trä, flera nyanser av grått och beige är sober och vilsam. Man har tänkt på detaljerna, som gardinerna med linnekänsla – så långt från syntetiska husvagnsgardiner som man kan komma.

Känslan är inte trång, trots att det här inte är en stor vagn. Smart ljussättning och många fönster (fyra takfönster) bidrar säkert till intrycket. Det går också att beställa vagnen med panoramafönster, istället för hylla i fronten.

En halv sväng till höger, i köket, står det klart vad man sparat in på.

Köket liknar mest ett plåtiskök, i både placering och storlek. Det är väldigt litet. Men LMC har varit förutseende och utrustat spisen med en hybridhäll, den har med andra ord både två gasolplattor och en induktionsplatta. Smart också med det rejäla stänkskyddet.

Mittemot köket finns kylskåp, på 131 liter i den här vagnen, och kombinerad toalett och dusch.

I skåpet intill soffan finns plats för förvaring. Där är också Truma-värmaren placerad vilket gör att underskåpet inkräktar lite på soffdelen.

En stor satsning i Videro är bäddarna. De ska vara bekväma. LMC flaggar speciellt för fjädringen, med stora diskar, och att madrasserna är extra tjocka. Måtten på de två långbäddarna är 200/208 x 88 centimeter.

En grå vikdörr med filtkänsla kan skärma av sovdelen från resten av vagnen. Den passar perfekt in i den rena stilen.

LMC Videro 510 E

Mått (L/B/H): 7580/2330/2610 mm
Totalvikt: 1600 kilo
Sovplatser: 4–6
Färskvatten: 44 l
Gråvatten: 25 l
Kompressorkylskåp 131 l (i det här exemplaret)
Pris från: 474 000 kr

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.