Nästa artikel
Instegsvagn för barnfamiljen
Husvagnar

Instegsvagn för barnfamiljen

Publicerad 2024-05-21 10:10 (uppdaterad 2024-05-28 08:55)
Ett hemtrevligt semesterhem för familjen i nya Tabbert Senara 550 DMK.

I höstas premiärvisades nya serien Tabbert Senara och i januari kom ytterligare en ny planlösning – Senara 550 DMK 2,5. Totalt finns nu sju olika planlösningar att välja på i denna instegsserie.

Senara 550 DMK 2,5 är en barnkammarvagn med en totallängd på 775 centimeter, vilket gör den till näst längst i serien. 620 DMK kniper förstaplatsen som längst med sina 837 centimeter.

Exteriören på Senara-serien har designats med målet att ge en sportig och dynamisk look med inspiration hämtad från personbilar. Det senare exemplifieras genom uppåtsträvande linjer och baklyktorna som är smala och utdragna mot sidorna.

Foto höger bild: Tabbert

När vi kliver in genom den 60 centimeter breda entrédörren finns spegel och krokar direkt till höger. Nedanför finns två stängda fack och en liten hylla som troligtvis aldrig kommer vara tom. Ser framför mig hur tändstickor, små barnstrumpor, glasögon, kortlekar – ja, allt möjligt kommer få ett tillfälligt hem på denna geniala yta.

Längst fram i husvagnen finns dubbelsängen med fönster åt två håll. Sängen smalnar av mot fotänden för att inte stick ut i entrén. Vid huvudänden finns inget fönster däremot två läslampor och en vägglampa. Läslamporna har två lyslägen, ett vanligt vitt sken och ett blått. De tänds, byter färg och släcks via touch.

Under lamporna finns infällda hyllor för bok, telefon eller glasögon. Runtom hela sovdelen finns överskåp med luckor. 
I mittendelen av vagnen är de stängda överskåpen ersatta med en öppen hylla istället för mer rymdkänsla. I mitten finns köket som är placerat på samma sida som entrédörren.

Spisen är tvålågig och arbetsytan är godkänd. Fönstret vid köket har både myggnät och mörkläggning. Det tidigare passar bra när matos ska vädras ut under sommarkvällarna. Bredvid köksenheten finns ett kylskåp på 133 liter med frysfack. 

Mittemot köket finns en bäddbar dubbeldinett. Ovanför den bakre soffan finns en tv och ovanför bordet sitter ett stort fönster. På ena sidan om fönstret sitter träpanel på väggen, eller akustikpanel, som det heter med ett tjusigare namn.

Kliver vi längst bak i vagnen kommer vi till barnavdelningen med en våningssäng på höger sida, det vill säga vänster sida i färdriktningen. Sängarna har kanter ut mot gången så ingen risk finns att ramla ner. Till den övre sängen kommer man via en stege. Bägge sängar har en egen nattlampa. Både denna sovdel och dubbelsängen längst fram kan skiljas åt från mittdelen genom draperi som åker i en skena i taket. 
Rakt fram i barnkammardelen finns en stor garderob med plats för hängande kläder upptill.

Mitt emot våningssängen finns badrummet. I det finns ett handfat som är lätt att komma åt och det finns gott om avställningsytor för linser och handtvål. Det finns gott om förvaring i badrummet. Flera hyllor plus ett skåp nedtill och dessutom hyllor + öppningsbart spegelskåp upptill. 

Det är inga problem att få plats på toaletten trots långa ben. Duschen avskiljs med ett draperi. Ett fönster finns för vädring.

I alla Senaravagnar är det en hemtrevlig atmosfär. Sektionen med den belysta fotoväggen och akustikpanelen ger en modern touch som troligtvis tilltalar den yngre generation som instegsvagnar riktar sig till. 

Önskar man än mer lyx och bekvämlighet finns övriga serier att spana in från Tabbert som i stigande ordning heter DaVinci, Pantiga, Puccini och till sist Cellini uppe i toppen.

Tabbert Senara 550 DMK 2,5

Totalvikt: 1700 kg
Längd/bredd/höjd: 7750/2500/2600 mm
Sovplatser: 4 (5 möjliga) st
Kylskåp: 133 l
Färskvatten:45 l
Uttag 230 V: 5 st
Uttag USB: 5 st
Grundpris: 405 400 kr

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.