Nästa artikel
Kabes grundare har avlidit
nyhet

Kabes grundare har avlidit

Publicerad 9 juni 2011 (uppdaterad 15 juni 2011)
En av husvagnsbranschens största förgrundsfigurer, Kabes grundare Kurt Blomqvist, har efter ett långt liv och många års kamp mot cancersjukdomen i stillhet avlidit i sitt hem i Målen den 5 juni.

Kurt var en riktig kämpe, både vad det gäller hur han lyckades att bygga upp Kabe och hur han under många år hanterade cancern. Han fick år 2002 besked om att han hade den allra aggressivaste formen av prostatacancer. Läkarnas besked var att han hade ett fåtal år kvar att leva. Men Kurt accepterade aldrig cancern. Han skulle visa att de där läkarna, de förstod inte allt.
Kurt hade en fantastiskt positiv livssyn och såg alltid framtida möjligheter. Historia eller ältande om det som skett var inget för Kurt.
Kurt var in i det sista mycket intresserad av hur verksamheten i Kabe utvecklades. Så sent som veckan före hans bortgång fick dottern Maud bland annat köra runt honom för att han skulle inspektera företagets nybyggnationer. Även då hade han synpunkter som han framförde klart och tydligt.
Kurt startade sitt Kabe som en fritidsverksamhet år 1957. Genom hårt arbete, teknisk kompetens, innovationsförmåga, gott affärsmannaskap och inte minst småländsk klurighet och envishet byggde han upp Kabe till att bli Skandinaviens mest framgångsrika och välkonsoliderade husvagns- och husbilsföretag.

Kurt Blomqvist blev 86 år.

Kurt Blomqvist grundade Kabe som en fritidsverksamhet.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.