Nästa artikel
Carola tipsar – Kafé Koloni
Dagens tips

Carola tipsar – Kafé Koloni

Publicerad 22 juni 2011 (uppdaterad 27 juni 2011)
Ekologiskt vin och läcker kakbuffé i exklusiv Stockholmsförort

 

Det här är en av mina absoluta favoriter i Stockholm och ett ställe där jag firat flera av mina födelsedagar. Kafé Koloni ligger vackert nära vattnet bland de tjusiga husen i Saltsjö-Duvnäs,  
mellan konstnären Olle nymans familjehem som numera är ett museum och Olles två ateljéer där det varje sommar visas flera intressanta konstutställningar. Det är grönt och lummigt och i juni ska man passa på att njuta av en makalös pionrabatt på andra sidan kaféet, den är värd ett besök bara den!
Själva kaféet drivs av en man som heter Johan och han fokuserar på ekologiskt råvaror – både maten och vinet är ekorätt. På menyn just nu finns exempelvis grillad entrecote med roquefort och Anjou-päronsallad, rostade valnötter, rödvinssky och bakad potatis för 255 kronor. Själv brukar jag mumsa Kolonins Caesarsallad med grillat kycklingbröst, parmesan och surdegskrutonger för 155 kronor. Även om magen sedan står i fyra hörn rekommenderas kaffe med kaka – kakbuffén är berömd.
Utanför kaféet finns en parkering för personbilar men den sluttar och är inget vidare för en husbil. Kanske finner ni en plats ute på Duvnäs udde.
 
Koordinater: N 58° 28’ 48” / E 16° 19’ 46”

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.