Nästa artikel
Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100
NYHETER

Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100

Publicerad 19 augusti 2019
Volvohandelns egen drivmedelskedja Tanka och samarbetspartnern OKQ8 satsar stort för att tillsammans bredda erbjudandet till bilister med det fossilfria bränslet HVO100. Antalet tankställen växer till närmare 100 stationer i hela Sverige, från Malmö i söder till Pajala i norr.

I början av april i år blev det klart att Volvos dieselbilar byggda på SPA- och CMA-plattformarna, vilket ärsamtliga modeller som nu är i produktion, öppnades för tankning med HVO100.

– Det var ett stort och viktigt steg för oss. Att vi nu kan erbjuda Volvoägarna utökade möjligheter att tanka HVO100 adderar fler positiva kundvärden, säger Fredrik Isakson, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

Parallellt har Volvohandelns drivmedelskedja Tanka tillsammans med sin samarbetspartner OKQ8 jobbat hårt med att kunna få en förbättrad distribution och tillgänglighet av fossilfria HVO100. Nu presenteras nyheten att arbetet lett fram till att antalet tankställen utökas till närmare 100 stationer.

– Detta är en stor bonus, inte minst för företag med tjänstebilar som ofta består av Volvobilar av de aktuella modellerna. Det möjliggör alltså även för företag att ta ett förhållandevis enkelt steg mot en fossilfri värld. En riktig vinstlott för vår miljösatsning, säger Lars Blomgren, vd Tanka Sverige.

HVO100 sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent sett ur ett kretsloppsperspektiv, vilket gör bränslet till ett klimatsmart alternativ.

– Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder hållbara alternativ, därför är vi mycket glada över att vi tillsammans med Tanka kommer kunna erbjuda HVO100 på närmare 100 tankställen i hela Sverige. På så vis gör vi det enkelt för bilister att köra helt fossilfritt, säger Erik Stenströmer Moglia, Fuel Manager, OKQ8 Scandinavia.

Här är de Volvomodeller som är godkända för HVO100:
Omfattar XC90 från 2015, S90, V90, V90 Cross Country från 2016 och framåt, nya XC60 från 2017, nya V60, nya V60 Cross Country från 2018 och framåt samt XC40 från 2018 och framåt. Det vill säga bilar byggda på Volvo Cars SPA- och CMA-plattformar och som nu är i produktion.

Flera, men inte alla, husbilar tillåter HVO. Hör med din återförsäljare om vad som gäller för din modell.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.