Nästa artikel
OKQ8 öppnar drivmedelsfri bensinstation
NYHETER

OKQ8 öppnar drivmedelsfri bensinstation

Publicerad 15 oktober 2019
Blir bensinstationerna drivmedelsfria i framtiden? Redan nu slår OKQ8 upp portarna till sin andra drivmedelsfria butik strax utanför Stockholm. Butiken har fokus på hållbar biluthyrning och mat för människor på väg. 

OKQ8 Mall of Scandinavia erbjuder hyrbilverksamhet, frukost, ”Starbucks on the go”-kaffe och mat för människor på väg. Det är en liten butik med en helt annan utformning än OKQ8:s vanliga stationer. Hyrbilsverksamheten är det primära, med ett starkt fokus på hållbarhet. Alla bilar kommer exempelvis att tankas med drivmedlet HVO100 som gör att hyrbilskunderna kan köra helt fossilfritt. 

– Vi är mycket stolta över att kunna öppna upp ännu en drivmedelsfri butik i ett tättbebyggt citynära område som Solna. Hållbarhet är en stark drivkraft och att kunna erbjuda fossilfria hyrbilar är definitivt framtiden. Läget är utmärkt för vår hyrbilsverksamhet med många stora företag och privatpersoner runt omkring och vi hoppas även kunna locka medlemmar och kunder med vårt fräscha stationstillverkade matsortiment, säger Karin Hellgren, Head of Communication på OKQ8.

I butikens matutbud kommer det att finnas färskbredda smörgåsar, nybakade bullar, sallader, korv och annat som passar människor på väg. Alla hyrbilar är utrustade med modern motorteknik med låg bränsleförbrukning och kommer att tankas med förnybara drivmedlet HVO 100. HVO100 är helt fossilfritt och sänker utsläppen av växthusgasen CO2 med upp till 90 procent, vilket har stor betydelse för klimatet. 

Stationschef på plats blir Robert Wigsten som bland annat var med och öppnade, och sedan dess med framgång, har drivit OKQ8:s första drivmedelsfria butik på Sveavägen 155 i Stockholm. Denna öppnades i juni 2016 i anslutning till OKQ8:s huvudkontor.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.