Bild
Nästa artikel
Husbilen för hundägaren

Husbilen för hundägaren

CMT2017

Att ha hunden med på resan är självklart för många men förstås måste man tänka på hur den färdas. Terracamper tar steget fullt ut med världspremiären av Dogscamper Modular som avpassats för våra fyrbenta vänner.

Alla minns väl kampanjen för säkerhetsbälten i baksäten, elefanten i baksätet, och lösa hundar är inte bättre och inte ens tillåtet i Sverige.

Terracamper bygger små husbilar och lanserar nu Dogscamper Modular för dig som älskar att ha hunden med på resan. Dogscamper Modular byggs på den längre Mercedes-Benz Vito Tourer alternativt på Volkswagen T6 Kombi, både den med kortare och längre axelavstånd, och har för de tvåbentas behov höjbart tak. Lacken har förstås dekor i form av en hundtass. De tyska priserna börjar på 49 900 euro.

Dogscamper har, trots att husbilarnas mått tillhör de mindre, lyckats klämma in två godkända platser för hundar. I bak finns en demonterbar samt delbar bur i viktsbesparande aluminium så att hundarna kan följa med på ett säkert sätt, eller om det är en hund använder man hela buren eftersom mellanväggen är löstagbar. Buren, som även har säkerhetsbälten för den fyrbente, kan öppnas såväl inåt i bilen som utåt, vilket gör det enkelt att använda den. Det finns till och med ett bekvämt insteg för hundens ytterdörr genom en utfällbar ramp, lite som trappen till bodelsdörren. För de tvåbenta finns fyra platser, två under det höjbara taket och två i bak. Köket kan användas från utsidan och behöver vi tvåbenta inte husbilsinredningen vid vissa transporter är den möjlig att lyfta ur.

Det är även väl sörjt för hundhygienen genom en yttre dusch och för att skydda bilen finns en utrullbar gummimatta för att stötfångarens lack inte ska skadas av hundtassarna.

Här hittar du Dogscampers hemsida.

Taggar: Mässor, Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.