Nästa artikel
Morelo Palace 88 DL
Mässor

Morelo Palace 88 DL

Publicerad 2024-01-18 07:00 (uppdaterad 2024-01-18 13:50)
Morelo Palace 88 DL är inspirerad av alkovbilar. Titta in i en annorlunda planlösning!

Du tar en alkovbil och från inspirationen trollar du fram en liner. Simsalabim, ut ur hatten kommer Morelo Palace DL som väckte intresse på CMT i Stuttgart.

Självklart stod en barnvagn med en mycket liten hund och väntade utanför bilen när Husbil & Husvagn skulle ta en titt. Och självklart hade husse och matte, som fick en rundvandring i fordonet, tunna dunjackor av exklusivt märke. Men resten var inte lika förutsägbart.

Häng med oss in och titta på en Morelo-liner som inte ser ut som vanligt inuti!

Det första som slår en i Morelo Palace 88 DL är att något inte stämmer. Layouten brukar vara lätt igenkännlig i Morelos liners. Du kommer in intill en sittgrupp, ofta face to face, som ligger intill framsätena, kök lite snett till fram och sedan ett generöst hygienutrymme och sovdel till vänster.

Här ser man köket rakt fram och in till höger finns en enorm hörnsoffa med bord och tv – som gjort för umgänge och festliga middagar. Det är lätt att se sig själv stå i köket och laga mat, eller diska, samtidigt som som man pratar med människorna runt bordet.

Som alltid i Morelo är köket välutrustat, med kompressorkyl, espressomaskin och mikro med varmluft och grill.

Till vänster finns så hygienutrymmet, som är generösare än det många har hemma. Här finns duschkabin med glasdörrar, rejält handfat och handdukstork.

Det går självklart att skärma av med hjälp av dörrar, både åt förardelen och mot köket/soffdelen.

Här syns också det andra som utmärker den här modellen: Taksängen. Även här skiner inspirationen från alkovbilar igenom. Sovplatsen är placerad över förarhytten. Men där slutar likheten. Dubbelsängen hissas förstås bara ner vid läggdags.

Förardelen är lika bekväm som resten av bilen.

Och precis som i en vanlig husbil går sätena att snurra. Men inte för att bilda en del i en mysig sittgrupp som det brukar vara.

Här kan en smart skiva tas fram ur lådsystemet bakom stolen, och vips har man en arbetsplats vid passagerarsätet. Extra kontakter, för att man ska kunna ladda dator och mobil, finns påpassligt nog intill stolen.

Det känns som om det är några detaljer som inte hinns med, titta på taksängen i nerhissat tillstånd till exempel. Men det är så det är. Visningen är snabb. Nästa par med tunna dunjackor står redan och väntar på sin tur.

Morelo Palace 88 DL

Basfordon: Iveco Daily
Mått, L/B/H: 8990/2400/2070 mm
Totalvikt: 7490 kg
Tjänstevikt: 5420 kg
Lastvikt: 2070 kg

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.