Nästa artikel
Smalare Sunlight Van
CMT2019

Smalare Sunlight Van

Publicerad 16 januari 2019 (uppdaterad 17 januari 2019)
Samma storlek som en plåtis men med en riktig husbils fördelar. Så kan man sammanfatta denna nya serie från Sunlight.
De nya bilarna heter Van 60 och Van 66. Namnen är på ett ungefär knutna till bilarnas längd som är 599 respektive 660 centimeter. Bredden är 214 centimeter och höjden 271.

Måtten är alltså inte helt olika de som de flesta större plåtisar har, höjden möjligtvis undantagen. De övriga halvintegrerade husbilarna från Sunlight, och många andra märken för den delen, är 18 centimeter bredare. På Sunlight Van syns det på karossen som är lika bred där bodelens vägg sömlöst tar vid efter förarhytten.

Vad vinner man då på det här? För det första slipper de som inte vill ha de stora dörrarna som finns på skåpbilar, både på sidan och längst bak, vilket gör det möjligt att inreda bilarna. För det andra går det att isolera bilen bättre och till sist är det faktiskt billigare att bygga så här än att inreda en skåpbil. 

Att döpa dem Van rör till det lite för många, speciellt de som kallar skåpbilar och plåtisar byggda för just Van. Kanske vill Sunlight utmana idén om plåtisen som det enda smidiga alternativet? Att upplevelsen är viktigare än på vilket sätt husbilen, eller vanen då, är byggd.

Van 60 har tvärställd säng och Van 66 har långbäddar. Båda bilar har ett badrum som på ett enkelt sätt kan skiftas mellan toalett och dusch.

Missa inte bildspelet!
 

Relaterade bildspel

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.