Så här såg vagnen ut i montern på Elmia där man kunde beskåda alla dragningar av ledningarna i väggarna

Nästa artikel
Solifer Evolution prisbelönad
ELMIA2014

Solifer Evolution prisbelönad

Publicerad 17 september 2014 (uppdaterad 17 september 2014)

Så här såg vagnen ut i montern på Elmia där man kunde beskåda alla dragningar av ledningarna i väggarna

Solifer presenterar en helt ny produktserie, Evolution. En vagn som prisbelönades för årets innovation på Europas största husvagnsmässa i Düsseldorf.

Solifer Evolution hade världspremiär i Düsseldorf i förra veckan och visades även på Elmia Husvagn Husbil. Eriba Nova prisades i årets European Innovation Award där Husbil & Husvagn ingår i juryn. Solifer Evolution är denna vagn fast med Solifers dekaler och kan därmed sägas ha vunnit detta pris också.

–  Vi är extra stolta över Evolution, speciellt nu när den har vunnit priset för årets innovation. Den har dessutom haft utmärkta resultat i både köld- och täthetstester, säger Magnus Wetterö och lägger till, det här är en tuffing med hög komfort och lyxig känsla.

Evolution har anpassats för både vintercamping och solsemester. Det mest utmärkande, enligt Magnus Wetterö, är att färskvatten- och gråvattentanken ligger under golvet, uppvärmda för att klara kalla nätter. Samtidigt frigör det utrymme och ger bättre väghållning genom lägre tyngdpunkt. Dessutom har husvagnen ett träfritt glasfibergolv och förvaringsutrymmen helt fria från kablar.

–  Alla elinstallationer är dragna i en ram runt husvagnen. Evolution är uppbyggt som på ett kontor, säger Magnus Wetterö som är koncern-vd på Mobile Living.

Köket i Evolution innehåller flera nya detaljer, bland annat kökslådor med metallramar, rejäla ovanskåp samt skjutdörr för att skärma av sovrummet.

– Det finns även ett litet skåp med värme som kan användas som ett torkskåp för mössor och vantar under vintern. Längst bak i vagnen finns dessutom en speciell förvaringsplats för skidor. En bra detalj i en året runt-husvagn, om du frågar mig, säger Magnus Weterrö.

Andra nya serier bland Solifer Husvagnar 2015, som numera byggs i Tyskland, är Sense och Nordic. Den förstnämnda är en lite lyxigare husvagn som riktar sig till husbilsköpare, och den sistnämnda en lågprismodell, riktad till nybörjare.

 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.