Nästa artikel
Arméhelikopter blev husvagn
Nyheter

Arméhelikopter blev husvagn

Publicerad 2024-02-06 13:12 (uppdaterad 2024-02-06 14:02)
Helikoptern byggdes om till husvagn. Kolla in bilderna på det coola självbygget!

Vad skulle du göra om du hittade en pensionerad arméhelikopter på Facebooks Marketplace?

Det visste till en början inte heller Blake och Maggie Morris när de såg att en 1978 SA 330J Puma som var i hyfsat skick, om inte längre flygduglig, var till salu. De visste bara en sak: Att de ville köpa den. Båda är helikopterpiloter och jobbar för amerikanska kustbevakningen. 

Men ganska snart kom Blake på en briljant idé: De skulle förvandla helikoptern till en husvagn. Maggie var genast med på noterna.

 

Bild: @helicamper_rv

Helikoptern var en gammal trotjänare som leverades till tyska militärpolisen 1978. Där tjänstgjorde den till 2003. Sedan stod den still i några år innan tyska myndigheter bestämde att den skulle restaureras. I slutändan såldes den och skickades till Afghanistan där den flög till 2011. Efter det hade den samlat damm i USA.

Så fort Blake och Maggie, men kanske mest Blake, fick tag på den började de arbeta. Sammanlagt lade de uppåt 900 timmar på att bygga om helikoptern till en funktionsduglig husvagn.

Bilder: @helicamper_rv

Insidan har de klätt in med träpanel, även dinetten som kan förvandlas till bädd. Dessutom finns massor med förvaring. Blake har vinnlagt sig om att behålla delar av helikopterns karaktär. Bland annat har han gjort en runt fönster längst bak och sparat en gammal hylla där bland annat batterit ska få plats.

Hela bygget har man kunnat följa på parets Instagramkonto @helicamper_rv.

I april 2022 åkte helicampern på sin första resa – och gjorde förstås succé. Folk samlades runt ekipaget på campingplatsen.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.