Bild
Nästa artikel
Cabby vann i rätten men förlorade trots det

Cabby vann i rätten men förlorade trots det

NYHETER

Cabby sålde sina fastigheter till kommunen för att fortsättningsvis hyra dessa. Ärendet överklagades av MP och nu har Cabby fått rätt men kommunen drar sig ändå ur affären.

Cabby och Kristinehamns kommun kom förra året överens om att kommunen skulle köpa två av Cabbys fastigheter för att sedan hyra ut fastigheterna till Cabby. På så sätt skulle Cabby få ett nödvändigt kapitaltillskott på 20 miljoner. Elisabeth Holmstrand Gustafsson (MP) överklagade ärendet då hon menade att det inte är tillåtet för kommunen att stödja en enskild näringsidkare på det sätt som överenskommelsen var skriven.

Kommunchefen Anders Dahlén hävdade att affären skedde på marknadsmässiga grunder och att hyresavtalet bygger på marknadsmässiga villkor.

Då Cabby inte fick det tänkta kapitaltillskottet när ärendet överklagades och affären lades på is i väntan på beslut från förvaltningsrätten tilläts Cabby rekonstruktion och har därefter drivits av en förvaltare. Enligt SvT så hoppar nu kommunen av överenskommelsen trots att överenskommelsen fick grönt ljus i Förvaltningsrätten.

– Det är ju nya omständigheter som råder eftersom företaget är under rekonstruktion. Så skulle vi göra något så måste fastigheterna omvärderas och hela affären göras om från början, säger kommunalråd Bjarne Olsson (S) till SvT Värmlandsnytt.

Framtiden för Cabby kantas nu av en rad frågetecken även om produktionen av årsmodell 2015 pågår för fullt vilket du kan följa på deras Facebook-sida.

Taggar: Nyheter

Hej!

Vi har förståelse för att du använder adblocker, men hoppas att du kan stänga av den för vår sajt. Annonser är en förutsättning för att vi ska kunna fortsätta att driva sajten.