Nästa artikel
Caravan Salon ska hållas trots corona
NYHETER

Caravan Salon ska hållas trots corona

Publicerad 28 maj 2020 (uppdaterad 28 maj 2020)
Den för branschen så viktiga mässan i Düsseldorf, Caravan Salon, har ifrågasatts i dessa tider. Den flyttades en vecka framåt i tiden men flera viktiga utställare valde ändå att hoppa av. Men mässan kommer att hållas med starka begränsningar.
Tyskland har strikta begränsningar när det gäller hur folk får samlas och fram till sista augusti gäller att folksamligar eller aktiviteter för fler än tusen personer inte är tillåtna. Det blev därför problematiskt att kunna arrangera Caravan Salon som brukar dra en publik på runt 270 000 under den tiodagarsperiod mässhallarna är öppna. Med startdatumet 28 augusti blev det helt enkelt omöjligt och lösningen blev att flytta mässan en vecka framåt i tiden med det nya startdatumet den 4 september. Trots att flyttandet av startdatumet skedde i samförstånd mellan mässarrangören och utställarna har flera viktiga utställare som Erwin Hymer Group, Pössl och Concorde valt att dra tillbaka sin medverkan.

Nu går mässan ut med pressinformation om att detta inte hindrar att mässan genomförs, tvärtom fastslås att mässan ska genomföras under förutsättning att inte lagen om begränsningar för folksamlingar förlängs.

Att mässan genomförs innebär dock inte att den blir som den brukar vara. Maximalt tillåts 20 000 besökare per dag vilket redan där innebär att besökarantalet inte kommer upp i det brukliga. För att kunna kontrollera besökarantalet kommer bara personer med förköpta biljetter att släppas in. Biljetterna är dessutom personliga och namnet registreras när köpet sker. Det kommer alltså inte vara möjligt med spontana besök.

Alla som besöker mässan måste dessutom bära ansiktsmask, handsprit kommer att finnas på många platser runt om i hela mässan och vid besök i fordonen får inte flera personer vistas där samtidigt.
 

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.