Nästa artikel
Concorde Liner 1090 GIO – med supergarage
Nyheter

Concorde Liner 1090 GIO – med supergarage

Publicerad 9 november 2023 (uppdaterad 2024-04-18 11:29)
Vill du ha med din Mercedes SL Pagoda på husbilsresan? Då är Concorde Liner 1090 GIO precis vad du behöver.

Lyx, lyx, lyx. Det står den tyska linertillverkaren Concorde för. Och nu höjer de ribban ytterligare med modellen Liner 1090 GIO.

Den vänder sig till husbilsköpare som inte nöjer sig med att ha med en Mini Cooper, Fiat 500 eller Smart som shoppingbil, utan vill köra runt i något mer flärdfullt. En Porsche 911 kanske? Eller varför inte en Ferrari Dino eller Mercedes SL Pagoda? 

Concordes nya liner har nämligen ett garage där en klassisk sportbil får plats.
 

Till och med ungerska lyxlinern Dembell som Husbil & Husvagn fick en visning av under Caravan Salon 2023 tar ”bara” en Mini Cooper i garaget. Läs mer om den här! 

I extremlinern från Volkner, som visades för två år sedan, får visserligen en Bugatti plats, men så blir också priset därefter. Läs mer om den här!

Men tillbaka till dagens stjärna och vilka mått den har. Självklart är Concorde Liner 1090 GIO inte någon lättviktare. Den väger 12 ton. Längden är 11,5 meter. Och bredden 2,5 meter. Hela härligheten är byggt på Mercedes Atego 1530 L och motorn är en 7,7-liters rak sexa på 300 hästkrafter.

Interiören ger precis som förväntat en lyxig hotellkänsla med svängda soffor, generös queenbed och fräscht hygienutrymme. Diskmaskin ingår, liksom induktionshäll – och gasolplattor. Det är bara att välja vad som fungerar bäst.

Möjligen ser arbetsytorna ut att vara lite snålt tilltagna. Men har du råd med den här skönheten kanske du inte lagar din mat själv – utan mest går ut och äter.

För nu kommer vi till det som säkert många undrar över. Vad kostar Concorde Liner 1090 GIO? Den går på 750000 euro, med andra ord omkring 9 miljoner kronor i dagens växelkurs.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.