Nästa artikel
Daftö Resort placeras högst av ADAC
NYHETER

Daftö Resort placeras högst av ADAC

Publicerad 12 juni 2017 (uppdaterad 12 juni 2017)
Av de dryga 5 000 turistanläggningarna i Europa får endast 113 högsta betyg år 2017 av den tyska motororganisationen ADAC. Av dessa 113 finns bara en enda i Sverige, nämligen Daftö Resort.

Tanken med ADAC:s klassningssystem är att definiera de bästa campingarna runt om i Europa, helt enkelt grädden på moset! Utmärkelsen gäller bara en säsong, inför kommande år görs en ny förutsättningslös prövning. Dessa 113 campingar uppfyller de krav som ställts upp för att få full pott vilket betyder fem stjärnor. Inte lätt att nå när nitiska inspektörer anonymt besöker campingarna och granskar utbud och service. Klarar de alla kritiska ögon får de använda sig av begreppet ADAC superplatz vilket förstås både är en kvalitetsmärkning och en stor ära. ADAC har 19 miljoner medlemmar i Tyskland och är en tung aktör i många olika sammanhang.

Det var bara en svensk camping som klarade de högt ställda kraven och det är den femstjärnig året runt-öppna semesteranläggningen Daftö Resort vid Bohuskusten utanför Strömstad. Anläggningen räknas därmed till det absoluta toppskiktet i hela Europa.

Allt betygssätts separat, hygienutrymmen, utbud på restauranger och i kiosker, möjlighet till bad och avkoppling samt aktiviteter.  Den sammanslagna värderingen från alla kategorier gav Daftö Resort med sin nöjespark Daftöland högsta poäng.

Daftö Resort gästades 2016 av 250 000 personer. Näraliggande Norge stod för flest, 60 procent, 30 procent kom från Sverige och övriga Europa totalt för de resterande tio procenten. 

Daftö fortsätter doch att utvecklas och har inför 2017 investerat 22 miljoner. Nytt stort servicehus väntar på årets gäster liksom ett utomhusgym, nya vandringsleder och två nya åkattraktioner i den egna nöjesparken Daftöland.

Här hittar du ADAC:s lista på samtliga 113 Superplatzer för år 2017 och här hittar du Daftö Resorts hemsida.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.