Nästa artikel
Dometic gör storaffär och köper Seastar
NYHETER

Dometic gör storaffär och köper Seastar

Publicerad 23 november 2017 (uppdaterad 23 november 2017)
Dometic gör en rekordsatsning med sin hittills största förvärv när de köpa amerikanska Seastar Solutions för över 7 miljarder kronor.
- Bolaget passar oss så gott som perfekt, säger avgående vd:n Roger Johansson till Dagens Industri.

Som bekant har Dometic en omfattande tillverkning och marknadsandel när det gäller teknik till husvagnar och husbilar. Under en längre tid har Dometic förvärvat andra företag men när nu Seastar Soltions förvärvas, som bland annat är kända för styr- och bränslesystem till mindre båtar, ökar nu den marina delen av omsättningen från 10 till 22 procent.
 
Tillverkningen av produkter till exempelvis husvagnar och husbilar utgör huvuddelen av Dometics verksamhet men i och med köpet av Seastar ökar nu bolagets marina segment till 22 procent av omsättningen från tidigare 10 procent. Syftet är att få en ökad bredd i produktutbudet där husbilar och husvagnar hittills haft en dominerande ställning.

- Det är väldigt många punkter som vi kan bocka av. Seastar har samma typ av DNA som vi, med produkter som är nödvändiga och måste fungera. Vi ser synergier och ledningen har en stark historik. Mixen av allt gör det till ett otroligt passande förvärv, säger han till Di.

Ämnen i artikeln

Missa inget från Husbil & Husvagn

Genom att anmäla dig godkänner du OK-förlagets personuppgiftspolicy.